Yaşam

30 saniyelik dikkat gerektiren zeka testi: Dahilerin yalnızca %0,1’i aynı anda kaç telefonun şarj edilebileceğini doğru bir şekilde tahmin edebiliyor. Onlardan biri misin?

Zeka testleri; Gözlem becerilerinizi, muhakeme ve problem çözme becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olurken aynı zamanda eğlenceli vakit geçirmenize de yardımcı olacaktır. Zeka testleri beyin fonksiyonlarımızı zorlayan ve gelişimlerini destekleyen bir tür görsel bulmacalardır.

Günlük yaşamdaki olaylara yalın bakış açımız kalıplaşmış bir durumdur. Zeka testleri ile beynimiz olaylar karşısında farklı alternatif yollar aramamıza ve genel duruma bakarak kusurları görmemize yardımcı olur.

AYNI ANDA KAÇ TELEFONU ŞARJ EDEBİLİRSİNİZ?



Yukarıdaki resimde birden fazla uzatma kablosu bulunmaktadır. Sizden istediğimiz bu uzatma kablolarıyla 30 saniye içerisinde kaç telefonu şarj edebileceğinizi bulmanız. Hazırsanız zamanı başlatalım!

MÜCADELE BAŞLADI

Evet süre başladı.

Zeka testleri hafıza fonksiyonunuzu geliştirirken aynı zamanda çeşitli fikirler üretme ve anlamları anlama yeteneğinizi de güçlendirir. Ayrıca size bu becerileri test etme şansı verir. Analitik becerilerinizi geliştirir ve zor durumların üstesinden gelmek için fikirler üretmenize yardımcı olur. Bu tür zeka testleri, her durumu ayrı ayrı analiz etmenizi ve resmin tamamına hakim olmanızı gerektirir.

YARDIMA İHTİYACIN VAR MI?

Evet süre dolmak üzere. Bir cevabınız olduğundan eminiz ama gerçek bu mu? Cevabı söylemeden önce tekrar kontrol etmeniz gerekebilir. Cevabınızdan eminseniz sizi aşağıda sorunun cevabının bulunduğu alana götürelim.

İŞTE CEVAP

Aynı anda kaç telefonu şarj edebileceğinizi buldunuz mu? O zaman cevabı evet olanları alalım. Şimdi yanıtı kontrol etme zamanı!

İşte aynı anda şarj edebildiğimiz telefon sayıları…



Evet, aynı anda yalnızca 6 telefonu şarj edebilirsiniz. Nedenini soruyorsun? Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi uzatma kablolarından birinin kablosu kırık, diğer uzatma kablosunda ise fişler için delik olmayan bir bölme bulunmaktadır.

Bir tanesi çalışmayan uzatma kablosunu elektrik kaynağına takarsanız ve diğer 3 uzatma kablosunu da bu prize takarak elektrik alırsanız toplamda 6 adet boş priz kalacaktır. Ve bu 6 priz aynı anda toplam 6 telefonu şarj edebiliyor.

Peki verilen süre içerisinde gerçeği bulabildiniz mi? Yorumlarda buluşalım!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu