Haber

Adana’da ulaşım ücretlerinin üst sınırı belli oldu

ADANA Valiliği, ‘Afet Bölgelerinde Eşya Taşıma Tarifelerine İlişkin Genelge’ kapsamında şehir içi ve şehir merkezinde toplu taşıma fiyatlarına ilişkin tavan fiyatları açıkladı. Kentte evden konuta eşya taşıma işinin personel gideri dahil 6 bin TL olduğu açıklandı.

Adana Valiliği, ‘Afet Bölgelerinde Eşya Taşıma Tarifelerine İlişkin Genelge’ kapsamında şehir içi ve şehir merkezinde toplu taşıma fiyatlarına ilişkin tavan fiyatları açıkladı. Adana Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bakanlığımız, afetzedelerin nakliyatında fahiş fiyatların önüne geçmek amacıyla, taşıma şirketlerinin taşıma ücretlerini oda temsilcileri ve sektör paydaşları ile yapılan görüşmeler sonucunda belirledi. Taşımacılık şirketleri yüzde 15 esneklikle fiyatlandırma yapacak. +1’e kadar konuttan konuta eşya taşıma bedeli piyasa koşullarında olup, personel gideri dahil en fazla 6 bin TL’dir. şehir içinde konuttan konuta eşya taşıma (25 kilometre dahil), personel bedeli dahil en fazla 6 bin TL, konuttan konuta eşya taşıma ise il sonlarındaki ilçelerin ortasında gerçekleştirilmektedir. 9 bin TL, şehirler arası eşya taşımacılığının ise 6 bin TL olduğu belirtildi. Bu bedelin üzerine (25 kilometreyi aşan kısım için) kilometre başına 10 TL, varış asansörü için 1000 TL, varış yeri işçiliği için 2 bin TL ve 1000 TL şoför ücreti eklenir. kiralama durumunda; 10. kata kadar maksimum asansör kiralama ücreti 1000 TL olup, bu katın üzerindeki her kat için ayrıca 100 TL kira bedeli alınmaktadır.

haberkabaduz.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu