Haber

Akif Hamzaçebi, Ormanlık Alana Tesis Yapılmasının Önünü Açan Düzenlemeyi Eleştiriyor: “Türkiye Her Açıdan Büyük Bir Yıkım Yaşarken, Kâr Tutkuları…

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, 15 Şubat’ta Resmi Gazete’de yayımlanan ve havalimanlarının çevresindeki ormanlık alanlara alışveriş merkezi, otel, restoran gibi tesislerin kurulmasına izin veren yönetmeliğe tepki gösterdi. Hamzaçebi, “Millet büyük acılar yaşarken, Türkiye her yönüyle büyük bir ekonomik ve sosyal yıkım yaşıyorken onların rant sevdaları bitmiyor, rant sevdaları bitmiyor. canıyla meşgulken halk çadır, konteynır, tuvalet, iç çamaşırı bulamazken millet “Enkazın başında aile fertlerinin cenazesini beklerken, tebliğdeki bu değişikliği aşktan yapıyorlar” cenaze namazını kıldırmak için onu beklerken kârdan. Bu utanmazlıktır” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, 15 Şubat’ta Resmi Gazete’de yayımlanan ve havalimanlarının çevresindeki ormanlık alanlara alışveriş merkezi, otel, restoran gibi tesislerin kurulmasına izin veren yönetmeliğe tepki gösterdi. Hamzaçebi, yaptığı değerlendirmede söz konusu değişikliğin iptali için ANKA Haber Ajansı’nı aradı. Hamzacebi dedi ki:

“TEBLİĞ İLE ANAYASA VE HUKUK İHLAL EDİLMİŞTİR”

“15 Şubat tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan bu tebliğ ile çok açık bir şekilde kanun ve anayasa çiğnenmiştir. Söz konusu beyanname ile kanun çiğnenmiştir, anayasa çiğnenmiştir. Hem Anayasamızın 169. maddesi hem de Anayasamız 6831 sayılı Orman Kanunu devlete ormanları koruma görevi vermiştir.Asıl görev budur.Yapılara izin verilir.Orman kanununda bunlar tek tek sıralanmıştır.

“TEBLİĞLE YAPILAN DÜZENLEMELER TCK’YA GÖRE SUÇTUR”

Altyapı tesisleri, su tesisleri, doğalgaz, petrol, savunma, katı atık bertaraf ve organize depolama tesisleri gibi kamu yararının gerektirdiği durumlarda bu tür yapılara izin verilebilir. Tebliğdeki değişiklikle birlikte, havalimanı çevresindeki ormanlarla otel, motel, AVM gibi yapılabilecek tesisler tamamen kiraya dayalı… Bunların az önce örneklerini verdiğim kamu yararı gerektiren tesislerle hiçbir ilgisi yok. verildi. Bu beyannamenin izin verdiği kolaylıkların tesis edilebilmesi için anayasanın birinci 169. maddesinin değiştirilmesi gerekmektedir. Bundan sonra, Orman Kanununun değiştirilmesi gerekiyor. Bundan sonra bu açıklama yapılabilir. Bu tebliğ ile yapılan düzenlemeler Türk Ceza Kanunu’na göre hatalıdır.

“TÜRKİYE HER AÇIDAN BÜYÜK BİR YIKIM BEKLİYORKEN, RANTAN SEVGİSİ BİTMEZ, RANT SEVGİSİ BİTMEZ”

On binlerce insan öldü, on binlerce insan enkaz altında kaldı. Açıklanan rakamlar gerçekleri yansıtmıyor, bir valimiz bunu açıkça ifade etti. Vahim bir durum var, fiili durum açıklanan rakamların iki, üç, dört, beş katı. Millet büyük acılar yaşarken, Türkiye her yönüyle büyük bir ekonomik ve sosyal yıkım yaşarken, onların rant sevdaları bitmiyor, rant sevdaları bitmiyor. Neyse kimse farketmez diye 15 Şubat’ta Resmi Gazete’de yayınlamışlar.

“BU UTANÇTIR, TEBLİK DERHAL KALDIRILMALIDIR”

Depremden dokuz gün sonra halk canla başla meşgulken çadır, konteyner, tuvalet, iç çamaşırı bulamazken halk enkazın başında aile fertlerinin cenazesini beklerken, mahsur kaldı. bu beyan değişikliğini çıkar hırsından yapıyor. Bu utanmazlıktır. Bu duyuru derhal yürürlükten kaldırılmalı ve ben bunun takipçisi olacağım.”

haberesme.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu