Haber

Aytaç Baykal’dan Ahmet Hakan’a mektup: Uydurma haber

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçen hafta Deniz Baykal’ı ziyareti sonrası yazdığı yazıda, “Levent Gök hatıra fotoğrafı çekilmesini önerdiğinde Deniz Baykal bunu istemedi. Memnun olmadığı belli. Ancak, Kemal Kılıçdaroğlu fotoğraf çekilmesini istedi.Aslında Ataç Baykal’ ‘Çek’ dedi. Fotoğrafı Ataç Baykal çekti” diye yazdı.

Fotoğrafı çeken Aytaç Baykal’ın reddiye yazısını Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan yayınladı. İşte mektup:

Merhaba Ahmet Bey.

Ben Ataç Baykal.

Babam Deniz Baykal ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun bariz sebeplerle yazdığı görüşme hakkında gazetenizde yer alan uydurma bir habere açıklık getirmek için yazıyorum.

Kemal Bey’in ziyaretine Levent Gök ile birlikte aracılık ettim, çünkü bu babamın özellikle yapmak istediği bir görüşmeydi.

Sadece fotoğrafın çekilmesini ben talep ettim ve bunun için de tabii ki babamdan onayını istedim, aksi aslında düşünülemez. Benden önce kimse fotoğraf çekmek istemedi.

Son derece sıcak ve keyifli geçen bir toplantıda fotoğraf çektirmeye karşı nasıl bir ilişki olabilir?

Babamın yüz ifadesi hastalığı nedeniyle her zaman önemlidir, hatta serttir. Fotoğraf çekilir çekilmez önündeki acıbadem kurabiyesine odaklandı.

Birkaç fotoğraf çektim. Kemal Bey’in yanında oturan annemin de onayı ile basına bu fotoğraf seçilmiştir.

Gördüğünüz gibi babamı çok mutlu eden çok olumlu bir görüşme oldu. Kendi deyimiyle ‘Seçim sürecinde yer almak istiyorum’ dedi.

Ayrıca Kemal Bey ayrılırken bir iade-i ziyaret yapmak istediğini ifade etmiştir.

Bazı eski CHP’liler, AKP’nin himayesinde CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu’na karalama kampanyası yürütüyor. Bu onların kendi tercihi.

Ancak bunu Deniz Baykal üzerinden son derece uygunsuz bir şekilde yapmaya çalışmaktan vazgeçmeliler. Deniz Baykal, CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu’na tam destek veriyor.

Şunu da belirtmek isterim:

Deniz Baykal’ın Kemal Kılıçdaroğlu’ndan kendisinin veya ailesinden herhangi birinin milletvekili olmasını istemesi akıl, mantık ve sağduyunun ötesinde bir iddiadır. Böyle bir iddiada bulunan kimse ya kötü niyetli böbürleniyor ya da bunak.

Teşekkür ederim. (HABER MERKEZİ)

camliyaylaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu