Ekonomi

Bakan açıkladı: Elektrik ve doğalgaz fiyatlarına zam yok

Enerji ve Olağan Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yılbaşında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin açıklama yaptı.

Doğalgaz fiyatlarıyla ilgili de konuşan Dönmez, “Arkadaşlar şu an çalışıyor. İlk değerlendirmelere göre yılbaşında zam yok. Yakın zamanda takvimi açıklayacağız inşallah.” Bakan Dönmez, şu anda elektrikte bir artış öngörmediklerini söyledi.

“Araştırmamıza odaklanacağız.

Petrol ve doğalgaz aramalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Dönmez, şunları kaydetti:

“Şu anda yoğunlaştığımız yerler daha önce petrol ve doğalgaz bulduğumuz yerler. Çünkü potansiyel olarak güçlü bölgeler. Ama biz araştırmalarımızı İç Anadolu, Ege ve Doğu Anadolu’da yoğunlaştıracağız. Gelen verilere göre ilerleyeceğiz.” ancak oradan.Adana’da daha önce kimsenin aklına gelmezdi petrol veya gaz olacağı ve oradaki keşifle yeni bir sayfa açıldı.Karadeniz’i kimse düşünmedi oralarda olumlu gelişmeler oldu.Mümkün değil araştırmadan buna net bir cevap veremeyiz.Ama bizim için kara ve deniz alanlarımızın her bir parçasını potansiyel bir araştırma alanı olarak görüyor ve değer veriyoruz.Bu yüzden ilerliyoruz.”

“Yeni yılda 207 kuyuya çıkacağız”

Sondağ’ın faaliyetlerine değinen Dönmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dün arkadaşlarımızla bunu daha da artırma kararı aldık. Bu sayıları en az 2 kat artırmamız gerekiyor. Türkiye’deki sondaj sayısı, işçi, insan kaynağı, yetişmiş insan, bu tür şeyleri bulmak kolay değil.” “Hem heyetin kapasitesini hem de sektörün kapasitesini geliştirmemiz ve insan kaynakları deneyimini iyileştirmemiz gerekiyor. Ancak önce 150’den 200’e çıkarmamız gerekiyor. Geçen yıl bu sayı 120 civarındaydı. Onun için her yıl üzerine koyarak geliştiriyoruz.”

“Sınırlı sayıda pazarla başlayabiliriz”

Bakan Dönmez, Trakya’daki gaz merkezi projesini bir yıl içinde hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Bugün itibariyle takvimle ilgili çok net bir şey söyleyemeyiz ama kesinlikle 3-5’te sonuçlanacak bir iddia da değil. Muhtemelen geçiş döneminde kalıcı bir pazar öncesi daha sınırlı sayıda “Pazarla başlayabiliriz. O zaman zaman biraz daha ileri alınacak” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu