Ekonomi

BAKTAD Genel Başkanlığına Mehmet Yıldırım yeniden seçildi

Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Başkanlığına Mehmet Yıldırım yeniden seçildi.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, BAKTAD 12. Genel Kurulu üye ve daire temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Genel Kurul’da BAKTAD Başkanlığı’na Mehmet Yıldırım seçilirken, Başkan Yardımcılığına Nevzat Yemen, Genel Sekreterliğe ise Murad Fehmi Bozanoğlu getirildi.

Genel kurulda bir konuşma yapan BAKTAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım yaptığı açıklamada, kurumsal kimlikleri ile yola çıktıklarında idealleri ve hedefleri olduğunu belirterek, bu hedeflere ulaşmak için büyük çaba sarf ettiklerini belirtti.

Sektörle ilgili zihinlerdeki olumsuz algıları birer birer ortadan kaldırdıklarına dikkat çeken Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

“Birleşemeyiz, bir çatı altında toplanamayız, birbirimize destek olamayız” diyen sektörümüzü aynı idealler etrafında toplamayı başardık. En önemlisi de baklava ve şekerleme sektöründe yeni bir anlayış ve birliktelik ortaya koyduk. Kaliteyi artırmak, kalite standartlarını sağlamak ve karmaşayı ortadan kaldırmak şeklinde yapılandırılmıştır.”

“Baklava ihracatını artırdık”

BAKTAD olarak devraldıkları faaliyetlerden ve hayata geçirdikleri projelerden bahseden Mehmet Yıldırım, “Yeni dönemde üye sayımızı 500’e çıkarmayı hedefliyoruz. Bu, BAKTAD’ın kurumsal kimliğinin ve markasının her ikisinde de söz sahibi olduğu anlamına geliyor. ulusal ve uluslararası platformlarda temsil etmesi, temsil ettiği sektörün sorunlarına etkin bir şekilde hitap edebilmesi, mecralarda kendini ifade etmesi onun için çok önemli” dedi. açıklama yaptı.

Baklava sektörünün son yıllarda değerli bir yol kat ettiğini anlatan Yıldırım, şu bilgileri verdi:

“Neredeyse yok olan ihracatımız BAKTAD’ın tanıtımları sayesinde arttı. 2002’de yok denecek kadar az olan baklava ihracatı, 2022 prestijiyle 300 milyon TL’ye ulaştı. BAKTAD da kültürümüzü tanıtmaya çalışıyor. uluslararası platformlarda en üst düzeyde yer alan ve “Baklavanın tanıtımı konusunda çok ses getiriyoruz. Bu kapsamda UNICEF’e Dünya Baklava Günü’nü kabul ettirmeye yönelik girişimlerimiz etkin bir şekilde devam etmektedir. Birlik ve beraberlik içinde çalışmaya devam ettiğimiz sürece hedeflerimize ulaşmaya devam edeceğiz.”

Yıldırım, dernek olarak baklavanın AB’de “Geleneksel Türk Baklavası”, lokumun da “Türk Lokumu” olarak tescillenmesi için patent başvurusunda bulunduklarını da kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu