Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan The Economist’in kapağına tepki: İç siyasetimize yön verilmesine izin vermeyeceğiz

Dünyanın önde gelen haftalık ekonomi Yayınlarından İngiltere merkezli The Economist dergisi, 14 Mayıs seçimleri öncesi tartışma yaratacak bir kapağa imza attı. “2023’ün en önemli seçimi” olarak adlandırılan kapakta “Erdoğan gitmeli”, “Demokrasiyi kurtarın” ve “Oy verin” yazan çıkartmalar yer aldı.

ERDOĞAN’DAN TEPKİ

Söz konusu kapak, hükümet kanadından defalarca tepki aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Küresel güçlerin operasyonel araçları olan dergi kapaklarının iç siyasetimize yön vermesine ve milli iradeyi yönlendirmesine izin vermeyeceğiz. Bütün bu diplomatik kazanımları Türkiye Yüzyılı ile doruğa taşıyacaktır.” ifadelerini kullandı.

“KÖTÜ DÜŞÜNCEYE SON VERİYORUZ”

Erdoğan’ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Polisimizi, askerimizi, sivillerimizi utanmadan şehit edenlere terörist demek için Batı’nın gözünün içine bakanlar bilmiyorlar. Şimdi siyasi, diplomatik, askeri gücüyle dünyayı terör örgütlerine dar eden bir Türkiye var. İşte sahada ve masada güçlü bir Türkiye’nin hikayesi.Merkezinde jeopolitik olmasına rağmen yıllarca tek eksenli dış politika ile yönetilen Türkiye’yi körü körüne teslim eden pısırık zihniyete son verdik. Boraltan Köprüsü faciasında kardeşlerimizi katillerine teslim ettik. Diplomatlarımızın da gayretleri ile girişimci ve özgüveni yüksek, insani bir dış politika pratiği gerçekleştirdik.

“ULUSLARARASI SİSTEMDE HAK ETTİĞİMİZ YERE GELİYORUZ”

Dış temsilcilik sayımızı 163’ten 260’a çıkararak dünyanın en geniş diplomatik ağına sahip 5 ülke arasına girdik. TİKA, YTB, Yunus Emre Enstitüsü ve Maarif Vakfı ile hemşerilerimizi ve yurt dışında yaşayan 7 milyon insanı ağırlıyoruz. Kıbrıs Türklerinin, Türk dünyasının ve Oğlu Fatihan’ın Balkanlar’daki haklarını kararlılıkla savunuyoruz. Libya’da, Suriye’de, 30 yıllık işgalin ardından özgürleştirilen Karabağ’da olduğu gibi gerektiğinde de tüm imkanlarımızla kardeşlerimizin yanındayız. Esir takası ve tahıl koridoru anlaşmaları ile bölgesel krizlerin analizine katkıda bulunuyoruz. Tarihi büyük zaferlerle dolu bir devlet olarak uluslararası sistemde hak ettiğimiz yere geliyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu