Haber

Dünyanın En Güçlü Pasaportları Açıklandı: Türkiye Hangi Sırada?

Henley Pasaport Endeksi’ne göre dünyanın en güçlü pasaportu Singapur pasaportuydu. Pasaport sahiplerinin vizesiz gidebilecekleri listede ülke sayısına göre sıralanan Türkiye, üç basamak birden yükselerek 50. sıraya yükseldi.

Küresel ölçekte vatandaşlık ve ikamet danışmanlığı hizmeti veren Henley & Partners, üç ayda bir güncellediği ve dünyanın en güçlü pasaportlarının listesini açıkladığı Henley Pasaport Endeksi’ni yayınladı.

Ekonomim.com’un haberine göre açıklanan raporda Japonya, son beş yılda ilk kez Henley Pasaport Endeksi’nde birincilikten üçüncü sıraya geriledi. Singapur pasaportu, dünyadaki 227 turistik destinasyondan 192 ülkeye vizesiz giriş ile dünyanın en güçlü pasaportu haline geldi.

Almanya, İtalya ve İspanya 190 ülkeye girişle ikinci sıraya yükselirken, Japon pasaportlular 189 ülkeye vizesiz girişle üçüncü sırayı alırken, Avusturya, Finlandiya, Fransa, Lüksemburg, Güney Kore gibi altı ülkenin vatandaşlarına katıldı. ve İsveç.

Dünyanın en zayıf pasaportları

Afganistan, Irak ve Suriye vizesiz seyahatte sadece 27 puan alarak Henley Pasaport Endeksi’nin en altında yer alarak dünyanın en zayıf üç pasaportu oldular.

Henley&Partners Türkiye Müdürü Burak Demirel, 2006’da 58 olan gezginlerin vizesiz gezebileceği yerlerin ortalama sayısının 2023’te 109’a çıktığını belirterek, bu artışın 18 yaş sıralamasının genel eğilimini yansıttığını söyledi. daha fazla seyahat özgürlüğü.

Demirel, “Zirvede yer alan Singapur, Afganistan’a kıyasla 165 ülkeye daha vizesiz ulaşabiliyor; ancak küresel hareketlilik açısından, endeksin üst ve alt sıraları arasındaki fark her zamankinden daha büyük’ ​​dedi.

Türkiye 50. sırada

1 Ocak 2023’te yayınlanan Henley Pasaport Endeksi’nde 53’üncü sırada yer alan Türkiye’nin üç basamak yükselerek 50’nci sıraya çıktığı bilgisini paylaşan Demirel, “Bu sonuçla birlikte pasaportsuz girilebilecek ülke sayısı arttı. Türk pasaportu ile vize sayısı 114’e çıktı.” .

haberkiziloren.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu