Haber

Erkek A Milli Hentbol Takımı İtalya ile Avantajlı Skorlar Hedefliyor

A Milli Erkekler Hentbol Grubu Baş Antrenörü Okan Halay, yarın Sakarya’da oynanacak 2025 IHF Erkekler Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri 1. Tur maçında İtalya ile avantajlı skor elde etmeyi hedeflediklerini söyledi.

serdivan SporSalonda saat 19.00’da başlayacak maç öncesi oyuncular Ramazan Döne ve Baran Nalbantoğlu ile basın toplantısı düzenleyen Halay, kendilerine yakışan performansı sergileyerek 2. maç için avantajlı skor elde etmek istediklerini belirtti.

“Tek hedefimiz buradan galibiyetle ayrılıp avantajlı bir skor elde etmek. Bunu yapabilecek kadar güçlü olduğumuza inanıyoruz.” Halay, tüm çalışmalarını bunun üzerine kurduklarını, sahadan başarı ve galibiyetle ayrılacaklarını belirtti.

Milli sporcu Ramazan Döne, yaklaşık 10 gündür Ankara’da kamp yaptıklarını belirterek, “İtalya’nın hem hücumunu hem de savunmasını ezberledik diyebilirim. Bugün son antrenmanımızı yapacağız. Hazırız, top onda” Artık sahamızdayız, sahaya çıkıp elimizden geleni yapacağız.” söz konusu.

İki ayaklı maçlarda ilk maçın her zaman önemli olduğuna dikkat çeken Ramazan, “Evimizde oynayacağımız maçı istediğimiz skorla kazanıp İtalya’ya gitmek istiyoruz. İnşallah Dünya Kupası’na gitmek istiyoruz.” Turnuvanın sonunda final yapılacak.” dedi.

Baran Nalbantoğlu, güçlü rakipleri İtalya’nın son yıllarda Avrupa hentbolu’na kolaylıkla uyum sağladığını, okul değişikliği nedeniyle yurtdışına giden sporcularının hızlı oyunlarıyla ön plana çıktığını da anlatarak, “Biz de bu başarıyı elde etmek için çok çalıştık. Bununla ilgili hücum ve savunma anlamında tedbirler alıyoruz. Yoğun kamp döneminin sonuna geldik. Bu iyi bir şey.” “Emeğimizi her iki maçı da kazanarak taçlandırmak istiyoruz.” sözlerini kullandı.

2025 IHF Erkekler Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri 1. Medikal rövanş maçı 5 Kasım’da İtalya’nın Chieti kentindeki Pala Santa Filomena’da oynanacak. TSİ 20.00’de başlayacak maç, TRT Spor Yıldız kanalından canlı yayınlanacak.

cineajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu