Haber

FIFA Başkanı Alexander Ceferin’den inanılmaz sözler: Bizi bölmeye çalışıyorlar

Futbol dünyasının son iki yıldır yaşadığı önemli sorunlardan biri de Real Madrid ve bazı kulüplerin ortaya attığı Avrupa Süper Lig projesiydi.

Daha fazla para kazanmak için Şampiyonlar Ligi’nden vazgeçmek zorunda olduklarını düşünen kulüpler, Süper Lig projesine geçmek istese de birçok kulüp bu yeni organizasyonu reddetti.

UEFA Başkanı Alexander Ceferin, Süper Lig projesine destek veren takımlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Futbol satılık değildir! Birileri UEFA’nın 70 yıllık tarihini ayaklar altına almaya çalıştı. Futbolun kurtarıcısı olduklarını iddia edenler futbolun mezarını kazmaya çalışıyor. Kurban rolü oynuyorlar ama yırtıcılardan başka bir şey değiller! Hayırseverlik ile dayanışmayı karıştırıyorlar!

“Bizi bölmeye çalışıyorlar”

Bazıları paranın her şeyi satın alabileceğine inanıyor! Ama bu bizim bakış açımız olamaz. Bugün ayrıcalıklı bir azınlığın sürekli artan kârlarını garanti altına alma konusundaki doyumsuz arzuyla hareket eden birkaç kişi, serbest piyasa adına bizi bölmeye çalışıyor.

“Taraftarlar aptal değil”

Futbol taraftarı aptal değil… Taraftar futbolun satılık olmadığını biliyor. Hayalleri satın alamazsınız. Spor fiyatlarını satın alamazsınız. Futbolu güçlü ve görkemli bir oyun haline getiren değerleri satın alamazsınız. 70 yıllık tarihi satın alamazsınız.

“Her zaman bir B planı vardır”

Futbol bir oyundan çok daha fazlasıdır ve daha yeterli, daha sürdürülebilir bir dünya inşa etmek için üzerimize düşeni yapmalıyız. Futbolda her zaman bir B planı vardır. Ama B gezegeni yok.

“EURO 2024’te devrim niteliğinde bir formatı tanıtacağız”

EURO2024’te devrim niteliğinde yeni bir formatın lansmanına tanık olacağız. Daha fazla adalet, eşitlik, heyecan ve duygu vaat eden yeni bir format.

“Birlik içindeyiz”

Ayrıca kulüplere ve Avrupa Kulüpler Birliği’ne, liglere, Avrupa Futbolcular Birliği’ne ve taraftar derneklerine gösterilen güven için de müteşekkirim. Siz futbolun temelisiniz. Her zaman aynı fikirde değildik ama bugün birlikteyiz. Birlik ve her zamankinden daha güçlüyüz.

Eminim ki açıkça belirttiğim gibi, 70 yıllık tarih öylece bir kenara atılamaz. Hikayemiz daha yeni başlıyor. Birlikte yazmaya devam edeceğimiz bir hikaye. Her zaman birlikte.

haber-gaziosmanpasa.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu