Haber

Gaziantep hayvan barınağı depremzedeleri sahipleniyor

Gaziantep hayvan barınağı depremzedeleri sahipleniyor

Kimsesiz kalan kedi ve köpekler hayvan barınağında yeni sahiplerini bekliyor

GAZİANTEP Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremden etkilenen yüzlerce kedi ve köpek, tedavi için Gaziantep Hayvanat Bahçesi hayvan barınağına getirildi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde 11 il yerle bir oldu, 40 binden fazla can kaybı oldu. İnsanların yanı sıra hayvanlar da beyin sarsıntısından olumsuz etkilendi. Enkaz altından kurtarılan veya sahiplerini kaybeden kedi ve köpekler, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’ndeki hayvan barınağına getirilerek tedavi altına alınıyor. Hayvan barınağına 200’e yakın kedi ve köpeği getirdiklerini belirten Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Dairesi Başkanı Veteriner Hekim Celal Özsözler, 300’e yakın hayvanın tedavi altına alındığını söyledi.

“Bölgedeki hayvanlara ulaşmaya çalıştık”

Depremden etkilenen canlılara ulaşmak için güçlü bir ekip oluşturduklarını belirten Celal Özsiyer, “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak tüm canlılar bizim için değerlidir. Kendi alanımız olan sokak canlılarına yetişmeye çalıştık. İlk etapta geçici bakım evimize geldik.Çevre il ve ilçelerden yardıma muhtaç sokak canlılarına ulaşmaya çalıştık.İlk etapta Kahramanmaraş hayvan bakım merkezinde hayvanlara sahip çıkan kişilerin yakınları öldükleri için huzurevine gidemediler.Güçlü bir grupla oraya gittik, oradaki hayvanları besledik ve tedavi ettik.Bakıma muhtaç 25 köpek ve 10 kediyi alıp barınağımıza getirdik. Hayvan hastanesi olarak gerek İslahiye’de gerekse Nurdağı’nda tüm sokak canlılarına ve enkaz altında kalan tüm canlılara destek olduk, olmaya da devam edeceğiz.”

“190 köpek ve 100’e yakın kediyi tedavi ettik”

Özsözler, “Depremin olduğu tüm bölgelerde yaklaşık 190 köpek ve 100’e yakın kediyi tedavi ettik. Şu anda barınağımızda deprem bölgelerinden gelen 120 köpek ve 80 kedi var. Bunlara yeni sahiplerini arıyoruz.” Bazı vatandaşlar yetim kalan köpekleri sahiplenip yeni evlerine götürüyor.

pamukovahaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu