Haber

Gazze için Türkiye genelinde yardım kampanyası başlatılıyor

Gazze için Türkiye genelinde yardım kampanyası başlatılacak

ANKARA – Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, İsrail’in saldırılarını sürdürdüğü Gazze için Türkiye genelinde yardım kampanyası düzenleneceğini duyurdu.

TDV Genel Müdürü Turan, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana saldırdığı Gazze’de vahşete tanık olunduğunu belirterek, bu vahşeti ‘gece yarısı sivillerin üzerine bomba yağdırmak, dünyaya gözlerini yeni açan bebekleri katletmek, yok etmek’ olarak açıkladı. Geleceklerini yok eden, evlerini yok eden Turan, savaşın bir kanunu olduğuna inanan bir medeniyete ait olduklarını ifade etti.

“Şu anda çeşitli eşyaları taşıyan 6 tır bekliyor.”

Vakıf olarak bölgede yaptıkları çalışmalara ilişkin Turan, “Şu ana kadar 350 bin dolar civarında bir yardım organize ettik. Sıcak yemek, hijyen, ilaç ve gıda kolisi hazırlamaya çalıştık. Sıcak yemek yardımı yapacağız.” 22 gün boyunca devam edecek Gazze Şifa Hastanesi çalışanlarına 100 bin dolar.” “Gönderdik. Şu anda çeşitli unsurları taşıyan 6 tır bekliyor. Filistin ve Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Oradakiler de din kardeşlerimizdir. İslam aleminin uyanışına vesile olacağına inanıyorum. Bu yardımı sağlayabiliriz.” En kısa sürede güçlü bir şekilde oraya varacağız” dedi.

Gazze’ye yardım kampanyası başlıyor

TDV Mütevelli Heyeti ile toplantı yaptıklarını belirten Turan, “Diyanet İşleri Başkanımız talimat verdi; bu hafta cuma günü tüm camilerden Filistin’e yardım kampanyası başlatılacak. Milletimiz ‘Ne zaman?’ diye soruyor. Biraz geç kalmamızın ya da başkanlığımızın devreye girmemesinin nedeni şu: Yardımların bir an önce ulaştırılması.” “Halkın elinden alıp, sonra da yardımları alamadığımız için alamamakla suçlanmak istemiyoruz” dedi.

“Aldığımız yardımın her kuruşunu harcayacağız.”

Vakfın yardım kanallarının açık olduğunu kaydeden Turan, şöyle devam etti:

“Biz o yardımla acilen yapılması gerekeni yapıyoruz. Ancak Başkanlığımız Türkiye genelinde bir kampanya başlatıyor. İnşallah çok daha farklı yardımlar da bununla birlikte gelir ve bu ülkenin bu ülkeye kavuşacağı günleri Rabbimizden bekliyoruz. Terör gözyaşlarına boğulacak. Aldığımız yardımların her kuruşunu harcayacağız. Çünkü bunlar “Belirli süreli bağışlardır, milletimize emanettir. Milletimiz bu emanetleri artırdıkça biz de yardımlarımızla, insan gücümüzle orada olmaya çalışacağız. Hazırlıklarımızı yapıyoruz ve vakıf olarak kapıların açıldığı andan itibaren insan gücümüzle orada olmayı hedefliyoruz.”

“Yardımların mümkün olan en kısa sürede ulaştırılması için her türlü çabayı göstereceğiz.”

Gazze’ye gönderilmek üzere TDV’ye bağışta bulunmak isteyenlere seslenen Turan, şunları söyledi:

“Yardım yapmak isteyenler ‘bagis.tdv.org’ adresimize girdiklerinde kampanya seçenekleri karşınıza çıkacak. Oradaki Filistin’e tıkladıklarında istedikleri kadar yardım bağışlayabilirler. Bu yardımı 103 numaramız aracılığıyla ulaştırabilirler. “Cumhurbaşkanlığımızla uyumlu olarak bu yardımları mümkün olan en kısa sürede ulaştırmaya çalışacağız.”

aginajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu