Haber

İsrail Güçleri Batı Şeria’daki Filistinlilere Baskınlar Düzenledi

İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria’nın farklı şehirlerinde Filistinlilerin evlerine baskın düzenlediği ve çok sayıda kişiyi gözaltına aldığı belirtildi.

İsrail güçlerinin gece gerçekleştirdiği baskınların adresleri ise Nablus, Cenin ve El Halil kentleri oldu.

Filistin haber ajansı WAFA’nın haberine göre, El Halil’in güneyindeki El-Fevvar Mülteci Kampına düzenlenen baskında en az 10 Filistinli gözaltına alındı.

Filistinlilerin evlerine rastgele ateş açan İsrail güçleri, mülteci kampındaki camiye de baskın düzenleyerek minaresine İsrail bayrağı astı.

Nablus’un doğusundaki Balata Mülteci Kampına düzenlenen baskında İsrail güçleri ile Filistinliler arasında çatışma çıktı. Baskında gözaltına alınanlar oldu ancak numara verilmedi.

Baskın sırasında Cenin’in güneyindeki Cebeğ kasabasında da çatışmalar yaşandı.

İsrail güçleri her gün Batı Şeria’nın farklı bölgelerine baskınlar düzenliyor. Bu baskınlarda çok sayıda Filistinli gözaltına alınıyor ve Filistinlilerin evleri yıkılıyor. Filistinlilerin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmalarda çok sayıda kişi öldü ve yaralandı.

İşgal altındaki Batı Şeria’da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında son verilere göre 144 Filistinli hayatını kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu