Ekonomi

İsrail: Hamas’tan tutuklularla ilgili teklif yok

Hamas, 7 Ekim sabahı ‘Aksa Tufanı’ adı verilen saldırıyla İsrail’e girdi ve çatışmaların ardından 200’den fazla sivili Gazze’ye kaçırdı.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, düzenlediği basın toplantısında Hamas’ın Gazze Şefi Yahya Sinvar’ın esir değişimine ilişkin yaptığı açıklamayı değerlendirdi.

Hagari, söz konusu açıklamayı ‘Hamas’ın baskı yapmak için alaycı bir şekilde uyguladığı psikolojik terör’ olarak nitelendirdi.

Esirlerle ilgili masada herhangi bir teklifin bulunmadığını belirten Hagari, Sinvar’ın başkaları aracılığıyla konuştuğunu ve kendisinin bir açıklama yapmasının mümkün olmadığını söyledi.

Hagari, Hamas’ın “kaçırdığı” kişilerin geri getirilmesi için hem sivil hem de istihbarat alanında çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

Hagari, şu ana kadar kaçırılan 230 kişinin ailelerine çocuklarının Hamas’ın elinde olduğunu bildirdiklerini de sözlerine ekledi.

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde ve Hamas Gazze Şefi Yahya Sinvar, dün gece İsrail’in, esirlerin serbest bırakılması karşılığında hapishanelerdeki tüm Filistinli tutukluları serbest bırakması önerisinde bulundu.

haberkusadasi.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu