Ekonomi

İstanbul Havalimanı’nda oy verme işlemi başladı

Havalimanı dış sınır terminalinde, geliş ve gidiş katlarında belirlenen iki alana sandıklar yerleştirildi. Oy verme işlemi öncesi sandık kurulu üyeleri yemin etti. Sandık kurulu üyeleri yemin ettikten sonra zarfları ve oy pusulalarını saydı.

Seçmen kütüğüne kayıtlı yurt dışında yaşayan vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde dış hudutlar gidiş terminalinde 6 numaralı kapının yanında kurulan sandıklarda sıraya girdi. Pasaport ve kimliklerini ibraz eden vatandaşlar oylarını kullandı.

“Önce oy vermek istedim”

Oyunu İstanbul Havalimanı’nda ilk kullanan Avustralya’nın Sidney kentinde yaşayan Ferhat Kopuz oldu.

Oyunu kullandıktan sonra gazetecilere açıklama yapan Kopuz, Türkiye’ye tatil için geldiğini söyledi.

İlk oyu kullanmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kopuz, “Tatilde geldiğimde oyumu verdim. Sabah 06.00’dan beri buradayım. Üsküdar’dan geldim. İlk oyu ben atmak istedim.” söz konusu.

“Oy kullanırken aklıma çocuklarım ve kızlarım geldi”

Katar’da görev yapan Lütfi Çiçek, bunun heyecan verici bir an olduğunu söyledi.

Seçimlerin hayırlı olmasını dileyen Çiçek, “Öncelikle bu seçimlerin ülkemize, tüm Türk ve İslam alemine hayırlı olmasını diliyorum. Barış, huzur, esenlik ve istikrar getirmesini diliyorum. Oy veriyordum aklıma çocuklarım kızlarım geldi onların geleceği için oy verdim Allah hayırlısı hayırlısı olsun. dedi.

“Vatandaşlık görevimi yerine getirdim”

Suudi Arabistan’a giden Altuğ Taşman, “Herkese, çocuklarımıza, gençlerimizin geleceğine hayırlı olsun. Umarım her şey daha güzel olur. Ya burada ya da konsoloslukta oy kullanacaktım, bu denk geldi.” . Vatandaşlık görevimi yerine getirdim.” ifadeleri kullandı.

27 Nisan Perşembe günü saat 08:00’de gümrük kapılarında başlayan oy kullanma işlemleri, 14 Mayıs Pazar günü saat 17:00’ye kadar devam edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu