Haber

Karşıyaka Spor Kulübü’nde Olağanüstü Seçim Genel Kurulu Hazırlıkları

Karşıyaka Spor 12-13 Ağustos tarihlerinde kulübünde yapılacak inanılmaz genel kurula camianın değerli isimlerini baz alarak girmeye hazırlanan eski Basketbol Şube Başkanı İlker Ergüllü, yönetim kadrosunu netleştirmeye çalışıyor. Kulübüne hibe olarak yönetimine büyük maddi katkı sağlayacak iş insanlarını bünyesine katarak tarihin en güçlü grubunu oluşturmak isteyen Ergüllü’nün Cenk Karace, Mustafa Taşova, Azat Yeşil, Mustafa gibi isimlerin olduğu düşünülüyor. Birlikte rol aldığı Karabağlı, Ayhan Gültekin, Volkan Sintaç.

Karşıyaka’daki aday yönetimler listesinin kongreden bir gün önce meclis kuruluna sunulması gerekirken, listenin kongrenin ilk günü olan 5 Ağustos’tan önce mi yoksa ikinci kongreden önce mi verileceği konusundaki kafa karışıklığı da giderildi. Dernek başkanı ve yönetim kuruluna başvuru usullerini belirleyen tüzüğün 22. maddesine göre, ilk toplantıda çoğunluk sağlanamazsa listelerin dernek yönetim kuruluna sunulabileceği ortaya çıktı. ikinci toplantıdan önceki gün saat 17.00’ye kadar 3 nüsha olarak hazırlanacak bir dilekçe ile müdürler.

BASKETBOL USTAOĞLU

Karşıyaka’da kulübün Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde basketbol takımının şube başkanı olacak isim İlker Ergüllü belli oldu. Yeşil-kırmızılı takımın 2014’te Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazandığı ve 2015’te Muhteşem Lig’de şampiyon olduğu dönemde basketbol şube başkanı olan Tamer Ustaoğlu’nun yeniden branşta görev alacağı öğrenildi. Uzun yıllar Teknik Direktör Ufuk Sarıca ile birlikte çalışan Ustaoğlu, farklı zamanlarda kulübün şube başkanlığını yaptı.

DURUM DEĞİŞİMİ BEKLENİYOR. 18 Temmuz’da yapılacak mali genel kurulda Karşıyaka’daki seçilmiş genel kurul huzurunda, kulüp üyeliğinde 2 tam yılını doldurmayan İlker Ergüllü’nün başkanlığının önünü açmak için yapılan tüzük değişikliğinin onaylanması bekleniyor. , ve süreyi 1 yıla indirdi. Spor kulüplerindeki tüzük değişiklikleri için Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürlüğü onay mercii olurken, 12’de yapılacak kongrede değişikliğin onaylanmaması halinde farklı bir formülün geliştirilmesi bekleniyor. Ağustos. Karşıyaka Tüzüğü’nün 25-B maddesine göre istifa ve benzeri nedenlerle boşalan yönetim kurulu başkanlığına yönetim kurulu içinden başkan seçilebilir. Tüzüğün 23-A maddesi yönetim kurulu üyeliği için üyelik süresi sınırlaması getirmediğinden, tüzük değişikliğine uyulmaması halinde aday yönetimden bir kişinin geçici başkan seçileceği öğrenildi ve Ergüllü kongreden sonra görevi devralabilir.

haberikizdere.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu