Haber

KKTC’nin bağımsızlığının 40’ıncı yılı kutlandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Bağımsızlık Günü Ankara’da kutlandı.

KKTC’nin 1983 yılında bağımsızlığını ilan ettiği gün olan ve her yıl ‘KKTC Cumhuriyet Bayramı’ olarak kutlanan 15 Kasım’da, Ankara’da bir otelde düzenlenen törene, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ticaret Bakanı Ömer Bolat katıldı. Ankara Valisi Vasip Şahin. Törene, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici, KKTC Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu, eşi Suna Korukoğlu, diplomatik misyon şefleri ve davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Hacettepe Üniversitesi Halk Oyunları grubunun Kıbrıs Türk halk oyunları gösterisiyle devam etti.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler konuşmasında, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 40’ıncı yıl dönümünün haklı gururunu ve memnuniyetini hissettiğimiz bu özel ve anlamlı günde, sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu vesileyle Cumhuriyet Bayramınızı en içten duygularımla kutluyorum.” Seni kutlarım; Sayın Cumhurbaşkanımızın selamlarını iletiyorum. Ben de sizlerin şahsında Kıbrıslı kardeşlerimize saygı ve selamlarımı iletiyorum. Sözlerimin başında vatanı, bayrağı ve istikbali uğruna şehit olan Mücahitlerimizi, Mücahitlerimizi ve Mehmetçiklerimizi, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. “Gazilerimize saygı ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Kıbrıs sorununun, Rumların 1960 yılında kurulan Ortaklık Devleti’nden Kıbrıslı Türkleri dışlama, adada birlikte yaşama anlaşmasından vazgeçerek Türkleri korkutma ve haklarını gasp etme girişimleri sonucu ortaya çıktığını belirten Güler, “Maruz kaldıkları bu şiddet sürecinde Kıbrıslı Türkler adadaki varlığını kaybetmiş ve hak kazanmıştır.” “Ülkemizi korumak için kahramanca bir çaba gösterdi. Türkiye bu haklı mücadelede her zaman Kıbrıslı kardeşlerinin yanında olmuştur” dedi. – ANKARA

haber-bozyazi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu