Haber

Lübnan, İsrail’e kendi topraklarından yapılan saldırıyı kınadı

Lübnan Başbakanı Najib Mikati, ülkenin güneyinden İsrail’e yönelik roket saldırısını kınadı ve Lübnan’ın kendi topraklarında askeri gerginliğin yükselmesini kesinlikle kabul etmediğini belirtti.

Lübnan resmi ajansı NNA’da yer alan habere göre Mikati, İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto’yu başkent Beyrut’taki Hükümet Sarayı’nda kabul etti.

Haberde, Mikati ile Crosetto’nun iki ülke arasındaki ilişkileri ve Lübnan’ın güneyindeki olağanüstü durumu ele aldığı belirtildi.

Lübnan’ın güneyinden roket fırlatılmasını kınadıklarını vurgulayan Mikati, “Ordu ve Birleşmiş Milletler Geçici Barış Gücü, saldırının faillerini yakalamak için yoğun bir soruşturma içerisinde.” sözlerini kullandı.

Mikati, “Lübnan, kendi topraklarında askeri gerilimlerin arttığını kategorik olarak reddediyor. Lübnan topraklarının saldırılar için kullanılması, güçlü istikrarı baltalıyor.” söz konusu.

İsrail ordusu, Lübnan’dan ülkenin kuzey bölgelerine bir dizi roket atıldığını, ülkenin kuzey bölgelerinde uyarı sirenlerinin devreye girdiğini duyurdu.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, saldırıda 34 roket fırlatıldığını bildirdi.

Acil servis Red Star of David de baskınlarda şarapnelle vurulan bir İsraillinin hafif yaralandığını ve sığınağa kaçarken bir kişinin daha yaralandığını paylaştı.

Lübnan Dışişleri Bakanlığı, uluslararası toplumu ülkenin güney sınırındaki gerilimi azaltması için İsrail’e baskı yapmaya davet etmişti.

habermihalgazi.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu