Haber

Milli Voleybolcu Hande Baladin’i tehdit ettiği iddia edilen zanlı tutuklandı

Milli Voleybolcu Hande Baladin’i tehdit ettiği iddia edilen zanlı tutuklandı

İSTANBUL Milli Voleybolcu Hande Baladin’e sosyal medyadan tehdit mesajları gönderdiği iddia edilen zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Zanlının savcılıktaki ifadesinde, “Kendisine duygusal bir yakınlık duymaya başladım. Bütün mesajları gönderdim, amacım tehdit etmek değildi. Amacım Hande’nin dava açmasını engellemekti” dediği öğrenildi. hakkımda şirket yöneticilerine şikayette bulunulması ve kişisel verilerimin ele geçirilmesinin engellenmesi.”

Milli Voleybolcu Hande Baladin’e sosyal medyadan tehdit mesajları gönderdiği iddia edilen zanlı Mustafa N.’nin, “Spor kulübüne giderken arabanı tarayacağım, üstüne asit atacağım” dediği açıklandı. Yüz” isimli ve hastane personeli olduğu öğrenilen bu sabah gözaltına alındı. Açıklamada bulunan Sultanlar Ligi ekiplerinden Eczacıbaşı, “A Milli Kadın Voleybol ve A Takım oyuncumuz Hande Baladin’e sosyal medyadan yöneltilen tehdit mesajlarını şiddetle kınıyoruz. Tehdit eden kişi hakkında yasal süreç başlatılmıştır. Oyuncumuz hakkında savcılığa suç duyurusu yapılmış, şahıs güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınmış olup, sürecin takipçisi olduğumuzu kamuoyu ile paylaşmak isteriz. Spor Kulübü olarak kadına yönelik şiddetin hiçbir şeklini kabul etmez; Kadınların şiddetten uzak, adil bir yaşam mücadelesinde her zaman yanlarında olmaya devam edeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz.”

Tutuklanıp cezaevine gönderildi

Gözaltına alınan zanlı Mustafa N., emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Burada savcılığa ifade veren zanlı, nöbetçi hakim tarafından ‘silahla tehdit’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“Ben de ona duygusal bir yakınlık duymaya başladım, amacım Hande’nin şirket yöneticilerine beni şikayet etmesiydi”

Öte yandan zanlı Mustafa N.’nin savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı. Zanlının ifadesiyle, “2022 yılı başında sosyal medya hesaplarımda bir markanın reklamları çıkmaya başladı. Reklam linkleri kullanılarak kişisel bilgilerimin çalınacağını düşündüğüm için bu durumdan rahatsız oldum ve bu durumu bildirmeye çalıştım. Firmanın reklam yüzü Hande Baladin’i gördüm. Kendisine ulaşıp reklamları engellemeye çalıştım. “Bu süreçte kendisine duygusal bir yakınlık duymaya başladım. Bütün mesajları gönderdim, amacım tehdit etmek değildi. Amacım Hande’nin şirket yöneticilerine hakkımda şikayette bulunmasını ve kişisel bilgilerimin ele geçirilmesini engellemekti. Şirket binasına gitmemin sebebi ise yöneticilerle bu konuyu görüşmek istememdi.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu