Haber

Rüzgar Beşiktaş’ta döndü

SporToto Harikalar Ligi’nin 14. haftasının erteleme maçında Antalyaspor ile 0-0 berabere kalan Beşiktaş’ta rüzgar tersine döndü ve tüm hesaplar alt üst oldu.

Şenol Güneş’in teknik direktörlüğe gelmesinin ardından çıktığı ilk 8 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan siyah beyazlı ekip, son 3 maçta galibiyet alamayınca liderin 14 puan gerisine düştü ve bir bakıma dönemi kapatmanın eşiğine geldi. Daha önce 3 maça kadar 5 maçlık galibiyet serisi yakalayan ve Galatasaray’ın 7 puan gerisinde kalan Beşiktaş, şampiyonluk yarışını sonuna kadar kovalayacağını düşünüyordu. Fakat; Önce Karagümrük beraberliği, ardından Sivasspor mağlubiyeti ve dün akşam Antalyaspor beraberliği ile Galatasaray ile Galatasaray arasındaki puan farkı 14’e yükselen siyah beyazlı ekip, şampiyonluk şansını mucizelere bıraktı.

KONFERANS LİGİNE KATILABİLECEK Mİ? Sadece şampiyonluk talihini mucizelere bırakmayan Şenol Güneş’in öğrencileri, kalan haftalarda Avrupa kupalarına katılmayı asıl hedefleri haline getirecek. Avrupa’ya katılmanın en kısa yolu olan Ziraat Türkiye Kupası’nda son 16 turunda elenen Beşiktaş, bir maç daha geride bırakarak Başakşehir ile aynı puanlarla ligde 3. sırada yer alıyor. UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne katılmak için ilk 3’te bitirmesi gereken siyah beyazlılar, ilk iki sıradaki takımın kupayı kazanmasını bekleyecek ve başaramazsa ligi en az 4. sırada tamamlamaya çalışacak. .

Bilindiği üzere Beşiktaş geçen sezonu 6. sırada tamamlamış ve bu dönem Avrupa kupalarına katılamamıştı.

– İstanbulgeyveajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu