Ekonomi

TCMB likidite destek araçlarının güncellenmesini görüştü

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu (PPK) birinci toplantısında likidite destek araçlarının güncellenmesini ele aldığını duyurdu.

Özetlerde, “Kurul, afetin etkilerini en aza indirmek ve gerekli dönüşümü desteklemek için uygun mali koşulların oluşturulmasına öncelik verecektir.”

Açıklamada, para politikası duruşunun temkinli bir yaklaşımla, sürdürülebilir fiyat istikrarı hedefine odaklanılarak, enflasyon görünümüne yönelik risklerin kaynağı, kalıcılığı ve ne ölçüde olduğu dikkate alınarak belirleneceği belirtildi. para politikası ile kontrol edilebilir.

Deprem felaketi sonrası ekonomik aktivite göstergelerinde belirsizlik olduğu dile getirilen özetlerde, depremin doğrudan etkilerinin yanı sıra, yine inşaat faaliyetleri ve uygulanan destekleyici politikalar aracılığıyla depremin dolaylı etkilerinin de bulunduğu dile getirildi. , zamanla değişen çeşitli sektörel ve bölgesel yansımalara sahip olacaktır.

Özetlerde şu ifadeler ön plana çıktı:

Şubat ayına ait yüksek frekanslı dış ticaret verileri ise depremden etkilenen bölgeden yapılan ihracatın afet sonrası düşüşün ardından toparlanma eğilimi gösterdiğine işaret etti.

Çalışanlar için alınan ağır önlemlerle birlikte üretime katılımın önümüzdeki haftalarda kademeli olarak artması bekleniyor.

Öte yandan, saha görüşmelerinden elde edilen detaylı bilgiler, depremden etkilenen bölgedeki sanayi üretim altyapısının büyük ölçüde korunduğunu ve üretimin sürekliliğinin sağlandığını gösteriyor.

pulumur-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu