Haber

Tüm Emekliler Sendikası hakkındaki kapatma davası salı günü Ankara’da başlayacak.

Tüm Emekliler Sendikası aleyhindeki kapatma davası Salı günü. ankarabaşlayacak. Birlik bugün Türkiye genelinde yaptığı basın açıklamalarıyla kapatma davasını protesto etti. Sendika yöneticisi Ömer Tunca, ankara “Ülkemizde 9 milyon emekli aylık 7 bin 500 TL maaş alıyor. Bu aylık açlık sınırı bile değil ölüm sınırı. Ömrümüzün geri kalanı hastane kapılarında geçiyor, Sendikal örgütlenmemize engel olmaya çalışan siyasi iktidar, bu sorunları çözmek yerine sendikalarını kapatarak emeklileri susturmak ve örgütsüz bırakmak istiyor” dedi. Emekli öğretmen Mustafa Meriç, “9 Mayıs’ta bizi hukuken kapatabilirler ama biz aslında varız. 16 milyon insan olarak Türkiye’de taleplerimizi haykırıyoruz. Kuşkusuz bu siyasi bir davadır” dedi.

Tüm Emekliler Sendikası hakkında açılan kapatma davasının ilk duruşması 9 Mayıs Salı günü görüldü. ankara yılında yapılacaktır. Tüm Emekliler Sendikası bugün Türkiye genelinde yaptığı basın açıklamalarıyla hakkında açılan kapatma davasını protesto etti.

ankara Basın açıklaması sendika genel merkezi önünde yapıldı. “İnsanca yaşamak istiyoruz”, “Sendika hakkımız engellenemez”, “Sendikalaşma hakkımız var, hemen alacağız”, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz” gibi sloganlar attılar. Sendika yöneticisi Ömer Tunca emekliler adına yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

“9 MİLYON EMEKLİ AYDA 7 BİN 500 TL ALACAK. BU AY AÇLIK SINIRI BİLE DEĞİL ÖLÜM SINIRI”

“Ülkenin tüm değerlerinde emeği ve emeği olan emekliler, kendilerine uygun görülen yaşam koşullarına karşı hak temelli örgütlenerek 1995 yılından bu yana sendikal haklarını kullanıyorlar. O zamandan beri devlet, siyasi iktidarlar, emeklilerin taleplerini dinlemek ve haklarını vermek için tavır almak zorunda olan emekliler, tüm bunlara rağmen emekliler sendikal örgütlenmelerini sürdürerek emeklilerin hak mücadelesini sendikalaşma yoluyla yerine getirdiler. sadece isim değiştiren teşkilatımız ile geçmişten bugüne getirdiği teşkilat ve meslek birikimi.

Açlığın sonunun 10 bin TL, yoksulluk sınırının 32 bin TL, asgari ücretin 8 bin 500 TL olduğu ülkemizde 9 milyon emekli aylık 7 bin 500 TL alıyor. Bu ay açlığın bile sonu değil, ölümün de sonu. Hayatımızın geri kalanı hastane kapılarında sağlık hizmeti almaya çalışmakla geçiyor. Çalışırken iki katını ödediğimiz sağlık primleri yok sayılıyor. Sağlık hizmetleri adeta bir soygun yerine dönüştü.

“İNSAN HAYATI BİZİM EN TEMEL HAKKIMIZ”

Maaşımızı alırken uğradığımız haksızlıklar, haksızlıklar hesaplanamaz. Akşam saatlerinde dağınık pazarlardan atılan sebze ve meyveleri toplayan emeklilerin görüntüleri siyasidir, hükümetin ayıbı değil mi? Demokratik bir ülke, barış içinde bir ülke, kardeşlik ve eşitlik içinde bir ülke her şeyden önce emeklilerin hakkıdır. İnsan hayatı en temel hakkımızdır.

“ANKARA VALİSİ TARAFINDAN AÇILAN KAPATMA DAVASININ İLK DURUŞMASI 9 MAYIS 2023 TARİHİNDE ANKARA’DA YAPILACAKTIR”

Sendikal örgütlenmemizi engellemeye çalışan siyasi iktidar bu sorunları çözmek yerine sendikalarını kapatarak emeklileri susturmak ve örgütsüz bırakmak istemektedir. Bu nedenle sendikamızı kapatmak istiyorlar. Ankara Valiliği’nin sendikamız adına açtığı kapatma davasının ilk duruşması 9 Mayıs 2023 tarihinde Ankara’da görülecek.

Buradan siyasi iktidara sesleniyoruz. Adalete ve hukuka olan inancımızı korumak istiyoruz. Demokratik bir ülke olmanın gereği olarak emeklilerin sendikal haklarını tanıyın ve bu davadan geri çekilin. Çünkü siz ne yaparsanız yapın sendikal haklarımızı kullanmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Geleceğimize sahip çıkmaktan asla vazgeçmeyeceğiz.”

“9 MAYIS’TA YASAL OLARAK BİZİ KAPATABİLİRLER AMA GERÇEKTEN VARIZ”

Emekli öğretmen Mustafa Meriç ise ANKA’dır. HaberlerAjansına şunları söyledi:

“Emekliler de işçiler gibi tüm çalışanlar gibi yoksulluk sınırının altında yaşamak zorunda kalan kesim. Bunun neden böyle olduğunu düşündüğümüzde örgütlenmemişler, hiçbir imkanları yok cevabını alıyoruz. Bunun için ‘Kader değil’ diyoruz.Geleceğimizin yapılanmasını örgütlenerek aşabiliriz diyoruz.Gelişmiş modern tüm ülkelerde emekliler dahil herkesin örgütlenme hakkı vardır. İktidar her ağzını açtığında ileri demokrasi kelimesini kullanmasına rağmen emeklilerin bu talebini kabul etmemekte, örgütlenme taleplerini ve kabul ettikleri departmanların kamu çalışanı, personeli vb. örgütle ve adalet ara.Kendi güçlü kollarımızla, kendi eylemlerimizle, faaliyetlerimizle, kapatsalar da bunun aşılacağına inanan insanoğlu olarak biz var oldukça Türkiye’de 16 milyona yakın emekli var. Tüm Emekliler Sendikası olarak haklarının kendilerinin örgütlenerek alınabileceğine inandığımız için sokaklara çıkıyoruz. Bugün Türkiye’nin her yerinde taleplerimizi haykırıyoruz. 9 Mayıs’ta bizi yasal olarak kapatabilirler ama biz aslında varız. 16 milyon insan olarak Türkiye’de taleplerimizi haykırıyoruz. Ekonomik, sosyal ve siyasi taleplerimizi bir bütün olarak savunuyoruz.

“DOFULLY, BU SİYASİ BİR DAVA”

Elbette bu siyasi bir davadır. 16 milyon emeklinin birlikte haklarını aradığını düşünürsek, bu onların hükümetini rahatsız eden bir durum. Çünkü işçiler haklarını aldıklarında işçileri susturup örgütlenme hakkını alarak bu düzenlemenin bu şekilde devam etmesini istiyorlar çünkü kiralık reyonlara, hortumculara, soyan reyonlara aktaracak bir şey kalmayacak. Hindi.”

Kaynak: ANKA / Siyaset

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu