Haber

Ulu Önder Atatürk’ü anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 85’inci yılında Erzurum, Tunceli, Erzincan, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır’da düzenlenen törenlerle anıldı.

Erzurum’da Vali Mustafa Çiftçi, 9’uncu Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Havuzbaşı Kent Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

Saat 09.05’te çalan sirenin ardından tören alanında bulunanlar ve çevredeki vatandaşlar saygı duruşunda bulundu.

İstiklal Marşı’nın söylendiği tören, ardından Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade Kültür ve Gösteri Merkezi’nde devam etti.

Programda Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi Edebiyat Öğretmeni Muhammet Totik ve Üsteğmen Ali Haydar Uyanış Atatürk’le ilgili konuşmalar yaparken, öğrenciler şiirler okudu.

Raci Alkır Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinden oluşan koro, Atatürk’ün en sevdiği türküleri de seslendirdi. Aynı okulun öğrencilerinin çizdiği 13 adet Atatürk tablosu da fuaye alanında sergilendi.

Törene Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, protokol üyeleri, askeri personel ve öğrenciler katıldı.

Horasan ilçesindeki Fehmi Bilge Ortaokulu’ndan 100 öğrenci ve 13 öğretmen, okul bahçesinde 09.05.1938 yazılı saatle koreografi hazırlayarak Atatürk portresi ve Türk bayrağı açtı.

Tunceli

Tunceli’de Vali bahçesinde düzenlenen anma töreninde Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Saat 09.05’te sirenler çaldı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi.

Törene İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Nuh Köroğlu, Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Peker, İl Emniyet Müdürü Hakan Duman, vali yardımcıları, kurum müdürleri, gaziler, askerler, polisler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Ardahan

Ardahan Valiliği bahçesinde düzenlenen törende Vali Hayrettin Çiçek, 25. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu ve Belediye Başkanı Faruk Demir, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Saat 09.05’te sirenler çaldı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi.

Törene kurum yöneticileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kars’ta

Vali ve Belediye Başkan Yardımcısı Ziya Polat, 14’üncü Mekanize Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Yenilmez, Kars’ta Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

Saat 09.05’te vatandaşlar ve protokol saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudu.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda devam eden programda şiirler okundu, Atatürk’ün sevdiği müzikler ve türküler seslendirildi.

Kars’ın Merkez İlçesi’nde bulunan ve 650 kişinin çalıştığı Site Telekom çalışanlarının çoğu, saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla birlikte siyah giyinerek 2 dakika boyunca sessizlik içinde durdu.

Ağrı

Ağrı Valisi Mustafa Koç ve Belediye Başkanı Metin Karadoğan, Abide Meydanı’nda düzenlenen törende Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Saat 09.05’te vatandaşlar ve protokol saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudu.

Kültür ve Kongre Merkezi’nde devam eden programda öğrencilere şiirler okundu, oratoryo ve tiyatro gösterileri yapıldı, çeşitli yarışmalarda başarılı olan öğrencilere ödülleri verildi.

Programa 12’nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Vekili Albay Erhan Gözüpek, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüsamettin Erol, İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, il protokolü ve öğrenciler katıldı.

Erzincan

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Bekir Aksun, 3’üncü Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Cem Kamil Sağcan, Erzincan Belediyesi önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

Saat 09.05’te vatandaşlar ve protokol saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudu.

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda devam eden programda Mustafa Doğan Anadolu Lisesi öğrencileri oratoryo, zeybek gösterisi ve Atatürk’ün sevdiği müzikleri seslendirdi.

Program, kent genelinde düzenlenen yarışmada fotoğraf, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Törenlere Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Bekir Aksun, 3’üncü Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Cem Kamil Sağcan, CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, kurum yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Iğdır

Iğdır Belediyesi önünde düzenlenen anma töreninde, Iğdır Valisi ve Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Turan ile 5’inci Hudut Alayı Komutanı Piyade Albay Cavit Tütüncü, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Saat 09.05’te vatandaşlar ve protokol saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudu.

Törene, Karakoyunlu ilçesi Cennetabat köyü Şehit Havacı Er Nurettin Manaz İlköğretim Okulu’nda Anıtkabir’de düzenlenen saygı nöbetini canlandıran 6 öğrenci de katıldı.

Öğrencilerden Şervan Yıldırım, Atatürk’ü çok sevdiğini, köylerinde saygı nöbeti tuttuğunu ve Anıtkabir’e gitmek istediğini söyledi.

Daha sonra Iğdır Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda günün anlam ve değeri üzerine konuşmalar yapıldı ve tiyatro gösterisi gerçekleştirildi.

Törene Iğdır Valisi ve Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Turan, 5’inci Hudut Alayı Komutanı Piyade Albay Cavit Tütüncü, il protokolü, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

hekimhanajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu