Haber

Yenimahalle Belediyesi Okuma Yazma Kursu Mezunları Karnelerini Aldı

Yenimahalle Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği okuma-yazma kursunu başarıyla tamamlayan her yaştan 120 kursiyer karnelerini aldı.

Yenimahalle Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği 2023 – 2024 eğitim öğretim yılı okuma-yazma kursunu başarıyla tamamlayan 120 kursiyer, Yenimahalle Belediyesi’nin düzenlediği mezuniyet töreninde karnelerini ve keplerini aldı. Okuma-yazma öğrenen kursiyerler, törene katılan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar için sürpriz koro gösterisi düzenledi.

“Yenimahalle’yi yaşatmaya çalışıyoruz”

Belediye Başkanı Fethi Yaşar, burada yaptığı konuşmada, “Çeşitli sebeplerden dolayı okuyamayan veya okuma imkanı bulan kardeşlerimizin diploma törenindeyiz. Yenimahalle Belediyesi olarak yaşayan her vatandaşın yaşadığı bir Yenimahalle yaşatmak için çabalıyoruz. İlçemizde yaşamaktan mutluluk duyuyoruz.”

“15 yıldır bu vatandaşlarımıza kurs veriyoruz.”

Çeşitli nedenlerden dolayı okuma-yazma bilmeyen vatandaşların bulunduğunu belirten Yaşar, “Yenimahalle Belediyesi olarak 15 yıldır bu vatandaşlarımıza kurs veriyoruz. Okuma yazmayı öğretiyoruz. Okumak en büyük erdemdir. Kimseye bağımlı olmadan doğruyu yanlıştan öğrenmek, okumayı başkasından değil, kendi okuyarak öğrenmek ve beynini çalıştırarak öğrenmek insanlık bedeline değer.” “Ayrıca insanı daha doğru yaşamaya yönlendiriyor. Öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca bugün mezun olan tüm arkadaşlarımıza, kardeşlerimize de başarılar diliyorum” dedi.

Okuma yazma bilmediği için merhum eşinin mezarını ziyarete tek başına gidemediğini belirten Güldane Çelik, “Eşim vefat etti. Aksaray’da onun mezarına tek başıma gidemem, korkarım çünkü okuma-yazma bilmiyorum. Yani Neden okumayı öğrenmeliyim ve kimseden yardım istemeyeyim ki oğluma da “Ben çalışıp kendimi kurtaracağım, kimseden yardım istemeyeceğim” dedim. Kendi işimi halledeceğim” dedi.

Kurs mezunu bir diğer mezun Cennet Karabacak ise, “Çok heyecanlandım, okuma-yazma öğrenmek istiyordum. Kursun açıldığını duydum. Kızlarıma söyledim. ‘Anne seni çabuk götürelim’ dediler. .”

Güldane Balyan ise çok mutlu olduğunu belirterek, “Çok mutluyum. En azından bir yere giderken minibüsleri, otobüsleri, tabelaları okuyabiliyorum. Kendi işimi halledebiliyorum. Tabii ki yaşadık” dedi. İlk başta zorlandık. Özellikle sesli harfleri öğrenirken ama artık öğrendik, yazabiliyoruz.”

Çocukluğunu yaşadığını ve mutlu olduğunu ifade eden Fatma Pöge, “Okuma yazma bilmiyordum. Alışverişe çıktım. Biri bana kart verdi. Okuma yazma bilmediğim için teyzeme gösterdim. Okudu ve dedi ki” , ‘Bu sana yakışmıyor kızım. Yanlış bir şey yazmış.’ “O gün üzüntüden sabaha kadar uyuyamadım. Artık her yere gidip geliyorum. Tanrıya şükür, ders çalışabiliyorum. Ben çok mutluyum. Çok memnun oldum. Çocuklarım okula geldiğim için çok mutlular. Okuma yazma bilmeyen herkes bu kursa gelmeli, utanmamalı” dedi. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu