Haber

Yüzme Bilmeyen Kimse Projesiyle Yozgat’ta 150 Öğrenci Yüzme Öğreniyor

Gençlik ve SporMilli Eğitim Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen “Yüzme Bilmeyen Bırakın” projesi kapsamında Yozgat’ın Çekerek ilçesinde 150 öğrenci yüzme öğreniyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün Yüzme Bilmeyen Kimse Projesi kapsamında yaptırdığı yüzme havuzları öğrenciler tarafından yoğun olarak kullanılıyor. Bu kapsamda Halk Eğitim Merkezi’nin Yozgat’ın Çekerek ilçesinde yaptırılan yüzme havuzunda açtığı kurslarda 150 öğrenci yüzme öğreniyor. Gençlerin sosyal hayata katılımının sağlanması, kentte sporun geniş kitlelere yayılması, sporun yaygınlaştırılarak gençlere sporun tanıtılması hedefi çerçevesinde havuzda yüzen öğrenciler de eğlenceli vakit geçiriyor.

Çekerek ilçesinde “Yüzemeyen Var Olsun” projesiyle 150 öğrenciye ders verdiklerini söyleyen Yüzme Antrenörü Osman Yörük, “Halk eğitim merkezi bünyesinde İlimize bağlı havuzumuzda yüzme kursları veriyoruz. Gençlik ve Spor Müdürlüğü Kursumuzda 150 öğrenci bulunmaktadır.Bu öğrencilerimize gruplar halinde günde 8 defa temel yüzme eğitimi veriyoruz.24 saat ders veriyoruz.Burada kursumuza katılan öğrencilere başarı belgesi verilmektedir. Halk Eğitim Merkezi tarafından 44 saatlik eğitimin sona ermesi.” söz konusu.

Kursiyerlerden Arif Uslu, “Bu havuz sayesinde yüzmeyi öğreniyoruz, herkesi burada ağırlıyoruz, gerçekten güzel bir parkur, yüzmeyi bu havuzda çok iyi öğrendik.” şeklinde konuştu.

Furkan Öcal isimli kursiyer, “Portatif yüzme havuzunda verilen kurslarla yüzmeyi öğreniyoruz. Burası bize çok iyi geliyor. Yüzmeyi bu havuzda öğreniyoruz.” sözlerini içeriyordu. -YOZGAT

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu