Haber

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, İsrail ya da Gazze’ye asker gönderme planının olmadığını söyledi

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, İsrail veya Gazze’ye asker gönderme planının olmadığını açıkladı.

CBS News’e konuşan Harris, İsrail’in “kendini savunma hakkına” sahip olduğunu belirtti.

Harris, “Hamas ile Filistinlilerin aynı sayılmaması gerektiğini” vurgulayarak, “Filistinliler de İsraillilerle aynı güvenliği, kararlılığı ve onuru hak ediyor.” dedi.

İsrail-Filistin çatışmasında savaş kurallarına uyulması gerektiğine işaret eden Harris, Filistin’e insani yardım akışının sürdürülmesinin önemine dikkat çekti.

ABD Lider Yardımcısı Harris, “İsrail’e veya Gazze’ye asker gönderme planımız veya niyetimiz yok” dedi. İran’a bu meseleye karışmaması çağrısında bulundu.

İsrail’in Gazze saldırılarında son durum

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail’e kapsamlı bir saldırı başlattı.

İsrail ordusu da Gazze Şeridi’ne yoğun hava saldırıları başlattı.

İsrailli yetkililer, Gazze’den düzenlenen saldırılarda 311’i asker olmak üzere 1.400 İsraillinin öldürüldüğünü, 5.132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Filistin Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre Gazze’de İsrail saldırılarında ölenlerin sayısı 3 bin 342’si çocuk, 2 bin 262’si kadın olmak üzere 8 bin 5’e yükselirken, 20 bin 242 kişi de yaralandı.

İşgal altındaki Batı Şeria’da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 116 Filistinli öldü, 1.900’den fazla Filistinli de yaralandı.

İsrail bombardımanı nedeniyle Gazze’de 34 gazeteci, Lübnan’da ise 1 gazeteci hayatını kaybetti.

İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik yoğun saldırıları nedeniyle bölgedeki sabit sınır, cep telefonu ve internet bağlantı hizmetleri durma noktasına geldi.

İsrail ordusu, 26 Ekim’den itibaren sınırlı kara operasyonlarını genişletmeye başladı ve hava saldırısının dozunu daha da artırdı.

habersandikli.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu