Sağlık

Ramazan’da başı ağrıyanlara uzmanından öneriler

Baş ağrısının nedenlerini açıklayan Emsey Hastanesi’nden Nöroloji Uzmanı Dr. Biman Chabou, “Oruçlu kişilerde baş ağrısı birçok nedenden kaynaklanabilir. Uzun süreli açlık, uzun süre sıvı alımının olmaması, uyku düzeninde bozulmalar, gerginlik, sonluluk, sigara ve kafein yoksunluğu da baş ağrısına neden olabilir.

BAŞ AĞRISINI DÜŞÜRMEK İÇİN ÖNERİLER

Gün içinde pek çok faktörün baş ağrısını tetikleyebileceğini belirten Chabou, oruç tutarken baş ağrısını hafifletmek veya azaltmak için yapılması gereken bazı noktalara dikkat çekti ve şunları kaydetti:

“Oruç tutarken gün içinde uzun saatler yemek ve su almamak baş ağrısına neden olabilir. Baş ağrısına neden olabilecek başka faktörler varsa, baş ağrısı daha da can sıkıcı olabilir. Baş ağrısı başladığında karanlık ve sessiz bir odada uzanmak baş ağrısını hafifletebilir. Yapay ışıklar baş ağrılarının artmasına neden olacağından mümkün olduğunca yapay ışığın olduğu ortamlarda bulunmamalısınız. Açık havada yürümek de baş ağrısı için uygun olabilir. Nefes ve gevşeme egzersizleri, baş bölgesine soğuk uygulamalar baş ağrılarını hafifletebilir.

“DENGELİ HİSSEDİN VE BEKLEMEMEK İÇİN BOL SU İÇİN”

Bağ ağrısını önlemek için yapılması gerekenleri sıralayan Nöroloji Uzmanı Dr. Biman Chabou, “Baş ağrısı yaşamamak için önceden önlem almak gerekiyor. Sahur ve iftarda yeterli ve dengeli beslenme yapılmalı, baş ağrısını tetikleyen besinlerden uzak durulmalıdır. “İftar ile sahur arasında yeterince su içmeli, vücudunuzu yoran aktivitelerden uzak durmalı ve uyumalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu