Sağlık

Karaciğeri en hızlı temizleyen 6 altın öneri! Beslenme ve Diyet Uzmanı açıkladı…

Vücudun ana detoks organı olan karaciğerin vücutta hayati fonksiyonları bulunmaktadır. Ancak karaciğerin düzgün çalışması bize bağlıdır. Nasıl? Beslenme ve Diyet Uzmanı Hande Selin Ok, karaciğerin toksik elementlerden arındırılması için yapılabilecekleri sıraladı. İşte karaciğeri temizlemenin karşı konulmaz 6 yolu!

KARACİĞERİ EN HIZLI TEMİZLEYEN NEDİR?

Karaciğer sağlığına ilişkin açıklamalarda bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Hande Selin Ok, “Rafine şeker ve trans yağ içeren hazır gıdaları hayatınızdan çıkarıp menülerinize ekleyerek; Soğan, sarımsak, enginar, domates, brokoli, zencefil, zerdeçal, roka ve balık gibi besinleri beslenmenize dahil ederek bu detoksa başlayabilirsiniz” dedi.

Karaciğerin sağlıklı bir şekilde çalışmasının çok önemli olduğunu belirten Ok, ilaçlardan toksik veya toksik olmayan maddelere kadar vücudumuza giren her türlü besin maddesinin karaciğerden geçtiğini belirtti. Vücudun ihtiyaç duyduğu birçok hormonun düzenli çalışmasını sağlayan karaciğerin en önemli görevlerinden biri de kanı ve besin maddelerini ayırmaktır.

KARACİĞERİN FONKSİYONLARI

Beslenme ve Diyet Uzmanı Hande Selin Ok, karaciğerin önemine vurgu yapan bir açıklama yaptı:

“Proteinlerin, karbonhidratların, yağların, vitaminlerin ve ilaçların vücutta işleyişine yardımcı olmak, kanın pıhtılaşmasında rol oynamak karaciğerin görevleri arasındadır. Karaciğerimiz vücuda giren toksik elementleri emip atılmasını sağlarken, aynı zamanda kanın pıhtılaşmasında da rol oynar. Bu kadar önemli görevleri olan hayati organlarımızdan biridir. Karaciğerimize iyi bakmamız gerekiyor. Karaciğerimizin düzenli işleyişi genel sağlığımız açısından çok önemlidir; ancak riskli yiyecek ve içeceklerle karaciğerimizi yorup zarar verebiliriz. Karaciğerimiz nasıl vücudumuzu arındırıyorsa karaciğerimizin de detoksa, yani temizliğe ihtiyacı var.”

KARACİĞERİ TEMİZLEMENİN 6 ALTIN ​​YOLU!

Karaciğerin temiz ve sağlıklı olup olmadığını anlamak için karaciğer fonksiyon testleri ve enzim değerlerine bakılması gerektiğini belirten uzman, karaciğer detoksu için 6 altın teklifle geldi:

  • Rafine şeker ve trans yağ içeren hazır gıdaları hayatınızdan çıkarın.

  • Lahana, karnabahar, roka, maydanoz, karalahana, su teresi, ıspanak, havuç gibi sebzeleri (posalarıyla birlikte) suyunu sıkarak tüketin. Zeytinyağı, balık, salata, baklagiller, turp, lahana, karalahana, brüksel lahanası, karnabahar, brokoli, roka, tere, kırmızı pancar, havuç ve sarımsakla yapılan sebze yemekleri karaciğer dostu besinlerdir.

  • Günlük ihtiyacınıza göre bol su tüketin.

  • Beslenmenizde soğan, sarımsak, enginar, domates, brokoli, zencefil, zerdeçal, roka ve balık gibi besinlere mutlaka yer verin.

  • Devedikeni aynı zamanda karaciğerde biriken zehirli maddelerin temizlenmesine de yardımcı olur. Devedikeni bitkisi özellikle çay olarak daha sık kullanılmaktadır. 1 bardak kaynamış suya 1 çay kaşığı deve dikeni ekleyip süzerek içebilir veya içinde bulunan müstahzarları da tüketebilirsiniz.

  • Omega-3, Selenyum, Glutatyon, C Vitamini ve E Vitamini içeren antioksidan besinler karaciğere faydalıdır ve bunları tüketmeye dikkat edin.

dursunbeyhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu