Sağlık

Genel Sağlık-İş’ten “Doktorları Yeneriz” Dediği İçin Suç Duyurusu

Youtube kanalı Mikrofondasın’da ‘Doktoru Yenebiliriz’ açıklaması yapan kişi hakkında Sıhhat-İş Genelkurmay Başkanlığı tarafından suç duyurusu yapıldı.

Genel Sağlık-İş Sendikası, 03.05.2023 tarihinde ”Mikrofondasın” adlı Youtube kanalında yayınlanan ‘Seçim Anketi 18.Bölüm – Samsun 56’lar 2. Kısım’ başlıklı sokak röportajının yer aldığı bir görselde bir kişi, “25 yıl öncesini hatırlamıyorsunuz. tabir alıntıdır.Eşim Devlet Hastanesinde çalışırken ben çocuğumu sigortada gösteriyordum.Birimiz sırada, birimiz diğerinde.Doktor beni azarladı ‘Hadi git çalış’ dedi. Fakülte’de bize böyle davranıldı.Şu anda doktorları dövüyoruz.Şu anda doktorları sevmiyoruz dövüyoruz.O kadar rahatız ki hakkında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. bunun ötesinde bir şey yok diye açıklama yapan kişi.

Uğur: “Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddetin Sorumlusu Siyasi İktidardır”

Genel Sağlık-İş Sendikası Genel Lideri Dr. Derya Uğur, yaptığı açıklamada şu cümlelere yer verdi: “Kişinin ilgili telaffuzlarının her zaman şiddet görme riski taşıyan sağlık çalışanlarına yönelik suçları normalleştirdiği, bireyleri bu suçları işlemeye tahrik ettiği, ve bu suçları işlemek hoş karşılanan bir olgudur. Sendikamız Genel Sağlık-İş, ‘doktoru döveriz’ diyerek sağlık çalışanına şiddeti öven kişi hakkında suç duyurusunda bulundu. Kendi telaffuzlarına göre kişinin telaffuzuna uygunluk; Türk Ceza Kanunu’nun 214’üncü maddesinde yer alan “Suç İşlemeğe Azmettirme Suçu”, “Suçu ve Suçluyu Övme Suçu” suçları kapsamında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Türk Ceza Kanunu’nun 215. maddesinde “Kanunlara Aykırılığa Azmettirme” ve 217. maddesinde yer alan “Kanunlara Aykırılık”. bulunarak; Öncelikli olarak şahsın kimliğinin tespit edilmesi ve kabahatler yönünden cezalandırılması için kamu davası açılması talep edilmiştir.” Uğur, “Doktor dövmeyi hak sanan bu zihniyet, mevcut siyasi iktidarı övmekle birlikte, “Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetten siyasi iktidar sorumludur” sözümüzün doğruluğunu ispatlamaktadır. Siyasal iktidarın egemen dili, bu cehalete doktoru dövme ve hatta doktoru öldürme cesaretini vermiştir. Cezasız kalan her şiddet, bir yenisinin zeminini hazırlar. Bu ülkenin cehalete ve karanlığa evrilmesine asla izin vermeyeceğiz.” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu