Teknoloji

AI sonunda bunu da yaptı: Artık düşünceleri yazıya dökebiliyor

Bir fikirlerini kelimelere dönüştürmekBilim kurgu filmlerinden fırlamış bir fikir gibi gelebilir ama Austin’deki Texas Üniversitesi’nde geliştirildi. yeni bir yapay zeka (AI) modelisadece bunu yapar.

Araştırmacılar tarafından geliştirilen model noninvaziv tarama yöntemleri kişinin inançlarından karmaşık dili deşifre etmek için eğitilebileceğini söylüyorlar. Nörobilim ve bilgisayar bilimi yardımcı doçenti Alex Huth yaptığı açıklamada. “İnvaziv olmayan bir yöntem için bu, tipik olarak tek kelimelerin veya kısa cümlelerin çevirisine kıyasla gerçek bir sıçramadır.”diyor.

Daha önce de benzer sistemlerin geliştirildiğini duymuştuk ancak yeni modeli farklı kılan, implant yaptırmak için ameliyat olmak zorunlu değildir ve kullanabilecekleri bir kelime listesiyle sınırlı değildir. Yani daha kullanışlı ve daha geniş bir yöntem. Peki, bu yöntem nasıl çalışıyor?

Yöntem; ChatGPTve Google Bard’ı Chatbotlarda görülen teknolojiyi kullanır ve anlamsal kod çözücü olarak adlandırılır. Katılımcının izni ile fonksiyonel manyetik rezonans görüntüleme (fMRI) kullanılarak kişinin beyni taranır ve bu sırada kişi veya kişiler dinler veya dinler. çözülebileceğini düşündüğü bir şey ve bir metin akışına giriyor.bağlanıyor.

Şimdilik, kod çözücü bir kişinin fikirlerini kelime kelime sentezleyemez, ancak çoğu zaman düşündüğü şeyin özünü yakalayabilir ve ortaya çıkarabilir. Testlerde aşağıdaki görseli izleyen kişinin niyeti de yazıya dökülmüştür. Sonuç aşağıdaki gibidir.

Gerçekten ilginç bir sonuç. yapay zeka bundan 10 yıl sonra Nereden gelebileceğini düşünmek zaten heyecan verici ve düpedüz endişe verici değil mi? Ne düşünüyorsun? Hazır niyetlerinizi aşağıda – şimdilik – siz yazarken bizimle paylaşın.

habertillo.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu