Teknoloji

EA CEO’sundan EA Sports FC ve yapay zeka açıklaması

Electronic Arts (EA) CEO’su Andrew Wilson, gelişmiş üretken yapay zeka kullanımının oyun geliştirmeyi daha verimli hale getireceğini ve böylece şirketin küresel bazda daha hızlı bir şekilde oyun yapabileceğini düşünüyor.

EA’in 7 Mayıs’taki finansal faaliyet toplantısında Wilson’a, şirketin oyun geliştirmede yapay zekayı kullanmayı planlayıp planlamadığı soruldu. Wilson ise şirketin çoktan bunu yapmaya başladığını söyledi. CEO, EA Sports FC serisini örnek göstererek, yapay zekanın geliştirme ekibinin futbol stadyumunu daha hızlı oluşturmasına ve çeşitli animasyonlar hazırlamasına yardımcı olduğunu belirtti.

Wilson, konuşması sırasında, “Bir şirket olarak, kuruluşumuzdan bu yana yapay zekaya derinden bağlıyız. Yarattığımız tüm oyunların merkezinde yer alıyor ve insan zekasını bir oyun deneyimi bağlamında taklit ediyor. Ama kesinlikle, bugün üretken yapay zeka dalgası üzerine düşündüğümüzde ve genel olarak yapay genel zeka ile birleştiğinde, hala çok erken bir dönemdeyiz” dedi.

EA patronu, oyunları oluştururken animasyon ve çalışma döngülerine sahip olduklarını ve FIFA 23’te ekibin 36 çalışma döngüsü olduğunu belirtti. Ayrıca bunun oyun içindeki insan performansına dair bir tür inandırıcılık sağladığını, ancak EA Sports FC 24’te 1.200 çalışma döngüsü olduğunu açıkladı.

Wilson ayrıca bunun oyun özgünlüğüne katkıda bulunduğunu ve aynı zamanda daha iyi bir sürükleyicilik sağladığını belirtiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu