Haber

Mesut Şehitoğlu: Karacabey ‘Yaren Leylek’ten ibaret olmamalı

BURSA (İGFA) –CHP Bursa Milletvekili adayı Mesut Şehitoğlu, Karacabey ziyareti kapsamında CHP Karacabey İlçe Başkanı Gönül Avil ve ilçe teşkilatı ile kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdi.

Karacabey’in, başta endüstriyel tarım ve hayvancılık olmak üzere gelişen sanayisiyle önümüzdeki 25 yılda vizyoner yöneticilerin gözetiminde ister istemez Bursa’nın en hızlı gelişen ilçelerinden biri haline geleceğini dile getiren Şehitoğlu, Karacabey için farklı önerilerde bulundu.

“KARACABEY’DE TIBBİ AROMATİK BİTKİLERE DESTEK ARTIRILMALI”

Şehitoğlu yaptığı açıklamada, Karacabey ovasının Türkiye’nin en verimli topraklarından birine sahip olduğuna değinerek, “Karacabey ilçemiz, verimli topraklarıyla Türkiye’nin en değerli sanayi kuruluşlarından bazılarını bünyesinde barındırıyor. Karacabey’in verimli topraklarında üretim yapan çiftçilerimizin girdi maliyetlerinin korunmasına yönelik tedbirler almak ve tarlada kalan mahsullere yeni pazar alanları bulmak için yerel yönetimlere büyük misyon düşmektedir. Öte yandan, klasik tarım yöntemleriyle parasının karşılığını alamayan çiftçilerimiz için katma değeri yüksek tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirilmesi için teşvikler artırılmalıdır.

“KARACABEY’E TİCARİ LİMAN TİCARET HACMİ ARTIRACAK”

Karacabey’in coğrafi yapısının değerine vurgu yapan Şehitoğlu, “Karacabey birçok özelliği ile konum olarak büyük bir değere sahip. Bursa’nın ticaret hacmini artıracak yatırımların merkezi olması planlanan ilçemize ticari liman neden yapılmasın? Karacabey’e yapılacak bir ticari liman Bursa’yı çok farklı bir boyuta taşıyabilir. Karacabey ticari limanı Bursa’nın ve ülkemizin ticaret hacmini artıracaktır. Karacabey Limanı’nın bölge sanayisine katacağı ivmenin ticaretin gelişmesi adına değerli bir işlevi yerine getirebileceğini düşünüyorum. İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolunun kesiştiği noktada bulunan ilçemizin demiryolu ulaşım ağının güçlendirilmesi ile bölge için bir ticaret ve lojistik üs haline gelmesi gerekiyor.” sözlerini kullandı.

“BELGELENDİRMEYEN YÖNETİCİLERİN YAPAMADIĞINI YAREN STORK YAPTI”

Şehitoğlu, Karacabey’in dünyada ender bulunan Longoz Ormanlarını da içine alan turizm alanındaki başarısızlığına dikkat çekerek, “Karacabey Yaren Leylekten ibaret olmasın. Yaren Leylek geldi. Yaren Leylek gitti. Yaren Leylek gelmezse Karacabey biter. Neyse ki Yaren Leylek ve Adem Amca var. Yıllarca vasıfsız yöneticilerin yapamadığını bir leylek ve Adem Amca yaptı. Türkiye’de ve hatta Dünya’da ender bulunan Karacabey Longoz Ormanları’nın maliyeti maalesef bilinmiyor. Bursa’da yaşayan vatandaşlar bile eminim bir çoğu Karacabey’e gidip de longozu görmemiştir. Bursalıların bile gitmek istemediği bir bölgeye turist gelmesini nasıl bekleyebiliriz? Bölgenin fiziki yapısını güzelleştirecek ve turizm açısından cazip hale getirecek adımları atacağız ve Karacabey’i birçok doğal bedel pahasına koruyacağız.” terimleri kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu