Haber

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlere ‘Görgü Kuralları’ dersi için eğitim verecek

SİNAN TARTANOĞLU

Eğitim Bakanlığı; Ağustos 2023’te seçmeli ders programına eklediği ve Ekim 2023’te müfredatını hazırladığı “Adabımuaşeret” dersini öğretmek isteyen öğretmenleri yetiştirecek eğitmenler için kurs açacak. tecrübeli eğitim alabilecektir.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu, 24 Ağustos 2023 tarihinde haftalık ders programlarının seçmeli dersler bölümüne “Etik Kurallar” dersini ekledi. Dersin müfredatı (müfredatı) da Meclis kararıyla uygulamaya konuldu. 30 Ekim 2023 tarihli.

Milli Eğitim Bakanlığı yeni seçmeli derse ilişkin 11 Aralık 2023 tarihli açıklamasında; Dersin adının liselerde “Görgü Kuralları ve Nezaket”, ortaokullarda ise “Görgü Kuralları ve Nezaket” olarak belirlendiğini anlattı. Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

İKİ SEVİYEDE 72 SAATLİK MÜFREDAT

“Derslerin amacı, öğrencilerin farklı kültürlerdeki görgü ve nezaket değerini anlamaları, çevrelerine duyarlı olmaları, dijital ortamlarda görgü ve nezaket değerinin farkına varmalarını sağlamaktır. Kurs, 72 saatlik bir eğitim programını içermektedir. Dersin ilk düzeyindeki müfredat ‘görgü ve nezaket’, ‘ailede görgü kuralları ve nezaket’, ‘okul ortamında görgü kuralları ve nezaket’, ‘okul ortamında görgü kuralları ve nezaket’ olmak üzere dört üniteden oluşuyordu. Dersin ikinci düzey müfredatı ‘görgü kuralları ve nezaket’, ‘kişilerarası ilişkilerde görgü kuralları ve nezaket’ konularını içermektedir. ‘Ortamda görgü kuralları ve nezaket’, ‘dijital ortamlarda görgü kuralları ve nezaket’ ve ‘çevrede görgü kuralları ve nezaket’ olmak üzere beş ünite vardı. ‘farklı kültürlerde görgü kuralları ve nezaket’.”

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, 24 Ocak 2024 tarihinde tüm il milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği yazıyla, “Etiket” dersini almak isteyen öğretmenlere eğitim verileceğini duyurdu. Yazıda şu ifadeler kullanıldı:

“Uygulamaya alınan Görgü Kuralları dersi müfredatına yönelik eğitici eğitimi verilmesi planlanmaktadır. Eğitici eğitimini başarıyla tamamlayan öğretmenler, Görgü Kuralları dersini almakta olan/almayı planlayan/almak isteyen öğretmenlere gittikleri illerde eğitim vereceklerdir. Yapılacak planlama doğrultusunda çalışmalar yapılır.

Bu kapsamda ekteki belgede, halen Görgü Kuralları dersini alan ve eğitim almak isteyen en az 5 en fazla 20 yıllık öğretmenler arasından seçilen, her il için belirtilen öğretmen sayıları yer almaktadır. Öğretmenlik kıdemi ve görev yaptıkları ilçeler de dikkate alınarak, müdür ve yedek öğretmenlere ilişkin bilgiler acilen doldurulur. “Şubat 2024 tarihine kadar Genel Müdürlüğümüze ve [email protected] ​​e-posta adresine resmi yazı gönderilmesi…”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu