Haber

Çeşme’de CHP’nin Lal Denizli adaylığına tepki

CHP’nin Çeşme ilçesinde Lal Denizli’yi lider adayı göstermesine tepki gösteren Belediye Başkanı Ekrem Oran, CHP Genel Merkezi’ne davette bulunarak, “Babamızın evinin, dedemin partisinin sesimizi duymasını rica ediyoruz. Lütfen bizi babamızın evinden ayırmayın. Bizi 6 okulumuzdan ayırma.” “Zorlamayın” dedi.

CHP Merkez Yürütme Kurulu ve Parti Meclisi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayını ve 30 ilçenin belediye başkan adaylarını belirledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay seçilirken, Çeşme Belediyesi Başkan adayı olarak Lal Denizli aday gösterildi. Eski futbolcu ve Teknik Direktör Mustafa Denizli’nin kızı Lal Denizli’nin Çeşme Belediye Başkanı adayı gösterilmesi Çeşme’de tepkilere neden oldu.

Belediye başkanlığına aday olan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Lal Denizli’nin Çeşme’den aday gösterilmesine tepki göstererek, Çeşme Cumhuriyet Meydanı’nda binlerce Çeşmelinin katılımıyla miting düzenledi. Mitingde ‘İthal aday istemiyoruz’ ve ‘Ankara şaşırmayın, sabrımızı kaybetmeyin’ sloganları atılırken, Önder Oran Karargâh’ı karardan vazgeçirmeye davet etti.

“Çeşme Belediyesi’nin yönetimi Çeşme halkına rağmen belirlenebilir mi?”

Kimseye karşı olmadıklarını belirten Önder Oran, “Bağdat’tan yanlış hesap gelecek diyerek bugün hepimiz buradayız. Bu mücadele, bu çağrı Ekrem Oran’ın daveti değil, büyük Çeşme’min davetidir.” Sorun sadece Eko’nuzun sorunu değil, Çeşme’nin vesayeti, ipoteği, kayyumu, lideri kabul edecek mi? Çeşme’nin geleceği ve Çeşme Belediyesi yönetimi Çeşme halkına karşı belirlenebilir mi? “Hiçbir adayı küçümsemiyoruz, kimseye karşı değiliz. Biz Çeşme’den 5 kişi başvurduk. Tek tek aradım. İçlerinden biri aday olsaydı Muhittin’i arardım. Ben aramadım.” Dalgıç’ın yaptığını yapacağım. Ben de onlarla birlikte sokak sokak dolaşıp altı oklu bayrağı dalgalandıracaktım. Onların oylarıyla seni 10 yıl belediye meclis üyeliğine, sonra da ilçe başkanlığına seçtiler. 5 yıldır, Çeşme olarak 5 yıldır başkan olmadan, hep yoldaş olarak buradayız diyoruz. Bunu yaparken ilhamımı cumhuriyetimizin ve CHP’nin kurucusu büyük başkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten aldım. “Onun ilkelerinden ve devrimlerinden bir an bile sapmadan, durmadan mücadele ettim” diye vurguladı.

“Hatadan dön, bu bir hatadır”

Hatanın düzeltilmesi için Karargâh’a seslenen Oran, “Sayın Karargâh, hatadan dönün, bu bir hatadır. Çeşme’deki genç hanıma ve kardeşimize bir sözümüz yok ama Çeşme’de 5 aday varken o da yapamıyor” dedi. Hatta Çeşme halkının tanımadığı Çeşme’nin 25 mahallesinden 15’ini sayın.” Adayı kabul etmemiz mümkün mü? Buradan hep birlikte seslenelim; ithal aday istemiyoruz. Hep birlikte Çeşme’de eşi benzeri olmayan hizmetlere imza attık, başarmaya da devam edeceğiz. Benimle bu yolda yürümeye var mısın? Buraya gelmeden önce Çeşme’deki tüm adayları aradım. Birlikte isyan edelim dedim. Çok geç olmadan Karargâhımızın geri verilmesini isteyelim dedim. Çünkü Çeşme ithal adayı kabul etmiyor. Çeşme’nin geleceğini Çeşme halkıyla birlikte belirlemek için birlikte çalışacak mısınız? Biz bir şey yapamazsak baba evinde 2 bin 600 üye var. Hodri meydanı ön seçimine gidelim. 2 bin “600 oyu 2 binin altında olan Ekrem Oran’ın adaylığı kabul etmediğini söyledim” dedi.

“Bizi babamızın evinden ayırma”

“Sesimizi herkes duysun. Lütfen bizi babamızın evinden ayırmayın. 6 okulumuzu terk etmeye zorlamayın” diyen Oran, şöyle devam etti: “21 yıldır Çeşme’de siyaset yapıyorum. Böylesini görmedim. 21 yıldır Çeşme’de bir kalabalık. Bu müzik burada bitmez, biz kazanacağız. “Ankara’daki büyüklerimize bir kez daha seslenelim; İthal aday istemiyoruz” dedi. – İZMİR

altinozuajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu