Haber

Siyasilerden ‘6 Şubat’ paylaşımları

Merkezi KAHRAMANMARAŞ’ta yaşanan 6 Şubat depreminin yıl dönümünde bakanlar ve siyasi parti liderleri, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla hayatını kaybedenleri andı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kahramanmaraş’ta ilk depremin yaşandığı saat 04.17’de sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Tam olarak 1 yıl önce şu anda Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7,7 büyüklüğünde bir depremle sarsılmıştık. Depremin süresi 65 saniyeydi ama bir ömür sürecek gibiydi.Yaşadığımız Asrın Felaketiydi.120 bin kilometrekarelik alanda 11 il, 124 ilçe, 6 bin 929 köy ve mahalle ağır hasar gördü 53 bin 537 canımızı kaybettik, 107 bin 213 vatandaşımız yaralandı. Bu depremde kokusuna dayanamadığımız çocuklarımızı, elleri öpülmesi gereken annelerimizi, babalarımızı kaybettik. dağıldı” dedi.

Bakan Yerlikaya yaptığı paylaşımda, hazırlanan 6 Şubat Belgeseli paylaşılarak, “Ama çok şükür yüzyılın felaketini yüzyılın birlik ve beraberliğine dönüştürdük. Hazırladığımız 6 Şubat Belgeseli dayanışmamızı anlatıyor, birlikteliğimizi ve dünyanın en büyük ‘Şifa Operasyonu’nun nasıl gerçekleştiğini anlattı. 1 6 Şubat 2017 depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. aziz milletimiz. Hepsi huzur içinde yatsın.”

BAKAN FİDAN: YANIMIZDA OLAN TÜM DOST ÜLKELERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, deprem döneminde Türkiye’ye destek veren ülkelere teşekkür ederek, “6 Şubat 2023’te yaşadığımız felaketin yıl dönümünde, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum” dedi. Devletimiz ve hükümetimiz, milletimizden aldığı güçle her zaman” ve her yerde vatandaşlarımıza destek olmaya devam edecektir. Bu vesileyle, zor zamanlarımızda yanımızda olan tüm dost ülkelere bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Hafızalarımızdan ve gönüllerimizden asla silinmeyecek o acı gecenin ilk yılındayız. Rabbim ülkemize, milletimize yaşatmasın” dedi. yine öyle bir acı. Kaybettiğimiz tüm canlarımızı özlemle, rahmetle anıyorum.”

BAKAN URALOĞLU: TÜM KAYBETTİLERİMİZİN CENNETİ Cennet olsun

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, paylaşımında devletin tüm imkanlarıyla bölgeye indiğini belirterek, “Acı tarif edilemezdi… Gözler kapandı, sözler tükendi, Türkiye felaketle gözyaşı döktü.” yüzyıl… Tek can, tek nefes için durmadan çalıştığımız, birlik olduğumuz gün, Birlik ve beraberlik günü dedik ve devlet olarak tüm imkanlarımızla sahaya çıktık, tek yürek, tek olduk. Bilek; asrın birliğini gösterdik, birlikte iyileştik. Kaybettiğimiz tüm canların mekanı cennet olsun. Allah bir daha ülkemize, milletimize böyle felaketler yaşatmasın! Unutmadık… Unutmayacağız” diye konuştu. kelimeleri kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, depremde yaralanan vatandaşlara şifa dileyerek, “6 Şubat 2023’te meydana gelen Asrın Faciasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum; Tedavi süreçleri devam eden kardeşlerimize acil şifalar diliyorum Rabbim.” “Geride kalanlara sabır versin, vatanımızı ve milletimizi her türlü afet ve musibetlerden muhafaza eylesin” dedi.

BAKAN BOLAT: 86 MİLYON VATANDAŞIMIZI DERİNDEN ETKİLEDİ

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, depremin 86 milyon vatandaşı etkilediğini belirterek, “Acısı hala taze olan Yüzyılın Felaketi’nin üzerinden 1 yıl geçti. Tam 1 yıl önce 6 Şubat 2023’te felaketi yaşadık. Yaşamayı hiç istemediğimiz, ülkemizi derinden sarsan yüzyılın felaketi, yaşadığımız bu felaket sadece “Deprem sadece bölgedeki vatandaşlarımızı değil, 86 milyon vatandaşımızı da derinden etkiledi. Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, yüzlerce kilometrelik alanda büyük yıkıma yol açarak 56 bin şehidin hayatını kaybetmesine, günlerce, aylarca yaslara, yıllar boyu unutulmaz anlara neden oldu” dedi.

BAKAN TUNÇ: DEVLETİMİZİN ŞEFFAF ELİ HERKESE ULAŞTI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, paylaşımında, “Hepimizi derin üzüntüye sokan Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminin üzerinden tam bir yıl geçti. Tarihin en büyük depremi olarak kayıtlara geçen bu büyük felaketin ilk anlarından bu yana, Dünya tarihinde karada devlet ve millet, yaraları sarmak için seferber olmuştur.” Olduk. Devletimizin şefkatli eli herkese ulaştı. ‘Biz birlikte Türkiye’yiz’ diyerek, zor günleri aşmak ve şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmak için gece gündüz çalıştık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde depremin tüm izlerini silmek için azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. “Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum. Allah bir daha aynı acıları yaşatmasın, ülkemizi ve milletimizi her türlü felaketten muhafaza etsin. Felaketler ve afetler” dedi.

BAKAN GÖKTAŞ: RABBİM BİZİ BİR DAHA BÖYLE AFETLERLE sınamasın

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Bir yıl geçti. Kayıplarımızı, deprem bölgesindeki vatandaşlarımızı, kendi acısını bir kenara bırakıp yardıma koşan kahramanlarımızı unutmadık. İlk andan itibaren. Depremin etkilerini en aza indirmek, asrın birliğini ortaya koymak ve milletimize hizmet etmek için var gücümüzle çalıştık.” “Söz verdik: Yaralar tamamen iyileşene kadar tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Allah bizleri bir daha bu tür felaketlerle imtihan etmesin” dedi.

ÖZEL: ACIMIZ HİÇ BÖYLE OLMAMIŞTI

CHP Genel Başkanı Özür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Dün gibi bir yıl. Binlerce annemi, binlerce babamı, binlerce dostumu, evladımı, dostumu kaybetmiş gibiyim. Acımız” dedi. başka bir şey olmadı. Sonsuza dek birlikte iyileşmeye çalışacağız. Kaybettiklerimiz her şey. “Allah ruhlarımıza merhamet etsin” dedi.

AKŞENER: BUNU DERİNLERE RAĞMEN UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Kahramanmaraş merkezli depremin 1’inci yıl dönümünde kayıp vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ülkemizi yaslara boğan o büyük acıyı ve derin çaresizliği unutmadık ve yaşatmaya devam edeceğiz” dedi. unutmasınlar. Hep birlikte duyan, anlayan, insanımızı yaşatan şehirler inşa edeceğiz.” söz konusu.

ALTUN: ANLATILMAYAN ACILAR BIRAKTIĞI FELAKETİN ÜSTESİNDEN BİR YIL GEÇTİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, paylaşımında hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa dileyerek, “6 Şubat 2023’te yaşadığımız, insanlarımızda tarifsiz bir acı bırakan deprem felaketinin üzerinden bir yıl geçti. ‘Yüzyılın felaketi’ olarak nitelendirilen depremlerde kaybettiğimiz 53 bin 537 canımıza Allah’tan rahmet diliyorum.” “Yaralılarımıza rahmet, yaralılarımıza şifa, yakınlarını kaybeden her bir kardeşimize sabır diliyorum. Allah, en zorlu anlarda bile ‘Asrın Birliğini’ ortaya koyan aziz milletimizi ve güzel ülkemizi korusun. Her türlü afet ve tehlikeden uzak, zor zamanlar” dedi.

MSB: MİLLETİMİZE BAŞSAĞLIĞI DİLERİZ

Milli Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Milli Savunma Bakanlığı olarak 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” denildi. Ailelerine sağlık ve sabır dileriz. Milletimize başsağlığı dileriz.”

AFAD: KAYIP VATANDAŞLARIMIZIN ACILARI İLK GÜN KADAR TAZE

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Tam bir yıl önce bugün, 6 Şubat saat 04.17’de, Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7,7 büyüklüğündeki deprem bizi sarstı. Bu depremin ardından geniş bir alanda etkili oldu. Birçok deprem yaşadık. Kaybolan vatandaşlarımızın acısı ilk günkü gibi taze, yüreklerimizi yakmaya devam ediyor. İlk andan itibaren yanında olduk. Milletimiz, Devletimizin tüm imkanlarıyla tarihin en büyük arama kurtarma ve kurtarma çalışmalarını başlattık. Bu süreçte Devlet ve Millet birliğiyle dünyada benzeri görülmemiş bir başarıya imza attık. dayanışma, asrın felaketini asrın birliğine dönüştürdük, ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımızın, belediyelerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın ve aziz Milletimizin desteğiyle gönül gönüle köprüler kurduk; bir olduk, birleştik. Felaketin izlerini silmek için yaralarımızı hep birlikte sardık. Birlikte çalıştık. Afetlerde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileriz; Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremin 45. dakikasında afetin büyüklüğü, etki alanı ve kış mevsiminin ağır koşulları hızla değerlendirilirken; Türkiye Afet Müdahale Planı’na (TAMP) göre deprem seviyesi 4 olarak belirlendi. Bu kapsamda uluslararası davet yapılarak 90 ülkeden 11 bin 488 arama kurtarma ekibi hızla deprem bölgesine sevk edildi. “Yüzyılın Felaketinden Yüzyılın Beraberliğine” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu