Haber

Zonguldaklı Madenciler Depremde Hayatını Kaybedenleri Dualarla Andı

Kahramanmaraşlı merkezli depremden etkilenen bölgede arama kurtarma çalışmalarına katılan ve çok sayıda kişinin enkaz altından kurtarılmasına yardım eden Zonguldaklı madenciler, hayatını kaybedenleri dualarla andı.

Türkiye Taşkömürü İşletmesi (TTK) Karadon ve Kozlu işletme müdürlüklerinde düzenlenen törenlerde, 6 Şubat 2023’te meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu, Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

Hatay’da arama kurtarma çalışmalarına katılan madenci Gökay Demir, gazetecilere, yaşadıklarından yola çıkarak hasır çatılar ve tahkimatlar yaparak vatandaşları kurtarmaya çalıştıklarını belirterek, “Orada yaşanan acıyı unutamadık, hala devam ediyor” dedi. Aklımız ve kalbimiz. Çok üzücü bir olay. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

Madenci Hasan Derneği de aradan bir yıl geçmesine rağmen depremi unutmadığını, afet bölgesinde ellerinden geleni yaparak vatandaşları enkazdan çıkarmak için ellerinden geleni yaptıklarını ve mevcut kaynakları kullandıklarını belirtti.

Barış Akyıldız, böyle bir acının bir daha yaşanmamasını dileyerek, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi.

Törene maden işçilerinin yanı sıra Maden İşçileri Genel Sendikası (GMİS) Başkanı Hakan Yeşil, kurum başkanları ve davetliler katıldı.

Bolu’da sabah namazı programı

Kahramanmaraş merkezli depremin etkilediği Bolu’da meydana gelen felakette hayatını kaybedenler için dualar edildi.

6 Şubat 2023’te Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen depremin birinci yıl dönümünde hayatını kaybedenler için Yıldırım Bayezid Camii’nde anma programı düzenlendi.

Programa Bolu Valisi Erkan Kılıç, kurum yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Sabah namazının ardından Müftü Hüseyin Demirtaş Kur’an-ı Kerim okudu ve enkazda hayatını kaybedenler için dua etti.

Programın sonunda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından vatandaşlara çorba ikramı yapıldı.

habergaziosmanpasa.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu