Teknoloji

Trinity Hayatta Kalanlar İncelemesi

 
Flyway grubunun geliştirdiği ve şu anda Steam platformunda erken erişim sürümü olarak yayınlanan roguelike hayatta kalma aksiyon oyunu Trinity Survivor’un incelemesiyle karşınızdayız. Erken erişim sürümünde elbette oyun genelinde bazı eksiklikler ve kusurların ortaya çıkacağını, burada geliştirici grupların genel olarak oyuncu geri bildirimlerini önemsediğini ifade etmek mümkün. Eğer oyunu satın alırsanız ve erken erişim sürümüne devam etmek istiyorsanız elbette herhangi bir hatayla karşılaştığınızda ekiplere geri bildirimde bulunmaktan çekinmeyin.
 
– Steam sayfası
 
Roguelike ve hayatta kalma deneyimi
 
 
Hayatta kalma rogue benzeri bir yapıya sahip olan bu oyunun elbette türü gereği birçok varyasyonunu da görebiliyoruz. Bu oyun çıkmadan önce birçok oyunda olduğu gibi yerimizi almıştık ve bu oyunda da bazı noktalarda değişiklik olduğunu söyleyebiliriz. Öncelikle oyun farklı karakterleri, dikkat çekici sanat tarzı ve 3 farklı karakteriyle ön plana çıkmayı başarıyor ve bunlarla bir harita üzerinde üzerimize gelen düşmanlara karşı mücadele etmemiz gerekiyor. Ayrıca yapımda karakter odaklı, elimizde farklı silahların bulunabildiği ve aynı zamanda oyunda sürekli üzerimize akın eden düşmanlarla mücadele edebildiğimiz karakter odaklı bir yapının bulunduğunu da belirtmemiz gerekiyor.
Oyunda normal haritaya geçmeden önce farklı modlara gireceğinizi de şimdiden belirtelim. Eğer burada kendinizi pratiğe dökmek istiyorsanız elbette Eğitim bölümüne geçebilirsiniz. Bunun dışında direkt olarak haritalara geçmek isterseniz oyuna buna göre dalabilirsiniz. Oyunun tek oyunculu modun yanı sıra çevrimiçi modu da bulunuyor. Bu mod şu anda kilitli ancak tam sürümle birlikte bu modun kilidinin açılmasını bekleyebiliriz.
 
Kapsamlı bir beceri ağacı içerir
 
 
Bildiğiniz gibi bu tür oyunlarda teknoloji ağacı çok önemli. Aynı şekilde bu oyunda da kendimize farklı avantajlar sağlayabilecek, bir yandan da kendi karakterimizi geliştirebileceğiz. Ayrıca düşmanlarımıza karşı daha hızlı ve çevik olmamızı sağlayacak çeşitli beceriler de bizi bekliyor. Beceri ağacı içerisinde farklı becerilerin kilidini istediğimiz biçimde açabiliyoruz, bu da oyuna çeşitlilik getiren unsurlar arasında yer alıyor. Çünkü bu tür oyunlarda gelişme hissi çok önemlidir. Bu oyun hakkında konuşursak, o gelişme hissini hissedebiliyoruz ve buraya daha fazla güç ve yaratıcılık katmak istiyoruz.
Nitekim bu yetenek ağacı içerisinde kazanabileceğimiz avantajlar arasında daha fazla cana sahip olmamızı sağlayabiliriz, daha fazla hasar vermek için farklı bir beceri kullanabiliriz ve diğer beceri türleriyle birlikte buradaki yerimizi güçlendirebiliriz. . Oyunun özü aslında bir hayatta kalma deneyimi olduğundan haritada ne kadar uzun süre hayatta kalabilirsek o kadar fazla deneyim puanı ve ekipman kazanabiliriz. Bu da bizi daha ileriye taşıyan unsurlar arasında yer alıyor.
 
Farklı özelliklere sahip karakterler var
Haritaya geçmeden önce elbette burada farklı karakterlerin karşımıza çıktığını söyleyebiliriz. 3 farklı karakterle oynayabileceğiniz bu yapımda onlarca karakterin bulunduğunu söyleyebiliriz. Bu karakterlerin her birinin farklı arka plan hikayeleri, becerileri ve stilleri vardır. Elbette hangi karakterde ustalaşmak istiyorsanız onun becerilerinden faydalanabilir ve bu sayede haritadaki konumunuzu güçlendirebilirsiniz. Bu da tamamen sizin seçiminize göre değişen öğeler arasında yer alıyor.
 
 
 
Bunun dışında oyun bir lider belirliyor ve elbette liderin de belli özellikleri var. Örneğin bir başkan seçtikten sonra daha hızlı altın toplama yeteneği kazanabilir veya düşmanlara daha hızlı karşı çıkma avantajına sahip olabiliriz. Bu tarz başkanlık beceri ve avantajlarının da oyunda yer aldığını söyleyebiliriz.
 
Oyun türü olarak prestijiyle birçok özelliği bünyesinde barındırıyor ve ilk etapta kafanızı karıştıracak bir özellik sistemi ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Oyunda karakterlerinizi seçtikten sonra belirli bir harita alanına gidiyorsunuz ve burada her zaman dalgalar halinde üzerinize gelen düşmanlarla karşılaşıyorsunuz. Bu dalgalardan sonra belirli becerilerin kilidini açabiliyor, dalgalardan sonra atladığınız seviyeyle birlikte iki farklı avantaj menüsünden işinize yarayacak olanı seçebiliyor ve seçtikten sonra elbette o avantajı doğrudan kullanabiliyorsunuz. oyunda.
Benzer bir konsepti tanımlayan birçok oyun var. Ama elbette bu oyunda birçok farklı özellik var. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bu özellikleriyle aslında onu diğer oyunlardan ayırabiliyorsunuz. Öncelikle oyunun sanal tarz açısından gerçekten ilgi çekici bir şekle sahip olduğunu söyleyebiliriz ve daha fazla çizgi şekliyle burada yerimizi alabiliriz. Bunun dışında oyunda üç farklı karakterin bulunması ve bu karakterlerin bir arada olması da onu diğer oyunlardan ayıran özellikler arasında yer alıyor. Burada karakter kontrollerinin oldukça kolay hale getirildiğini ve oyunu fare ve klavyemiz ile hızlı bir şekilde oynayabildiğimizi de belirtelim.
Taktikselliğin ön planda olduğu bir yapım
 
 
 
Aslında üzerinize gelen düşmanları kendi yönlendirmeniz ile yok edebiliyor, elinizdeki silahları yavaş yavaş ateşleyebiliyorsunuz. Öte yandan oyunda hem yakın dövüş hem de menzilli silahlar yer alıyor. Bu ekipmanlarla hangisi daha güçlü konumdaysa onu seçebilirsiniz. Yukarıda da belirttiğimiz gibi oyunun belirli seviyelerinde 3 farklı karaktere farklı şekillerde avantajlar sağlayabiliyoruz ve karşımıza bir seçim ekranı çıkıyor. Bu seçim ekranından istediğimizi seçebiliyor ve hangi karakterin gücünü artırmak istediğimize göre kendi seçimimizi yapabiliyoruz. Bu da oyunun taktikselliğini artıran unsurlar arasında yer alıyor.
Bu taktiksel özelliklerle düşmanlara alev fırlatabilir, yıldırım yağdırabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz. Bu özelliklerin oldukça ağır olduğu bu yapımda kullanabileceğiniz onlarca taktik ve strateji mevcut. Bu stratejiler ile oyunda hayatta kalmaya çalışıyorsunuz ve aynı zamanda karakterinizi sürekli olarak sağa sola hareket ettirmeniz gerekiyor. Yani oyunda hareketsiz durma lüksünüz ne yazık ki yok.
 
Hızlı aksiyon sistemi
 
Genel olarak oyunda hızlı aksiyon sisteminin benimsendiğini söyleyebiliriz.
Haritaya daldığımız anda elbette düşmanlardan elde edebileceğimiz çeşitli altınlar bulunuyor. Bu altınlarla hem kendimizi güçlendirebiliyor hem de teknoloji ağacından yeni becerilerin kilidini açabiliyoruz. Dolayısıyla hızlı bir şekilde toplayabildiğimiz bu altınla gelecekte daha güçlü bir konuma gelebiliriz. Ayrıca oyun ekranının üst kısmında kaç düşman öldürdüğünüzü görebiliyorsunuz ve bu sayı her zaman artıyor. Öte yandan yükseltme seçeneğinin ne zaman aktif olduğunu ekrana gelen mesajdan anlayabilir ve Tab tuşuna bastığınızda gerekli yükseltmeleri yapabilirsiniz.
 
 
Oyunda ne kadar çok vakit geçirirseniz ve o kadar çok düşman ordusunu yok ederseniz ekranın üst kısmında da görebileceğiniz gibi belirli dalgaların üstesinden geliyorsunuz. Bu düşman dalgalarının sonuna ulaştığınızda burada boss savaşlarıyla da karşılaşabiliyoruz. Bu savaşlar elbette daha güçlü bir aksiyon deneyimi içeriyor ve düşman orduları sürekli üstümüze gelirken bir yandan da bu bosslar bizi daha zor durumlara sokabiliyor. Durum böyle olunca tabi ki ortam ne kadar kalabalık olursa o kadar sürüklendiğini görebiliyoruz.
 
Oyunda farklı bölgeler de mevcut. Bu alanların kilidini açmak için elbette farklı görevleri gerçekleştirebileceğiniz ve tamamlayabileceğiniz bölümler size aktarılıyor. Her bölgenin farklı bir teması, çeşitli düşmanları ve kullanabileceğiniz eşyaları vardır. Dolayısıyla oyunda bu kadar farklı bölgelerin olduğundan bahsedelim ve bunun da oyuna çeşitlilik katan unsurlar arasında olduğunu söyleyebiliriz.
 
 
Genel olarak özetlemek gerekirse elbette türün gerektirdiği tüm unsurlar bu oyunun temelinde yer alıyor ve bize eğlenceli dakikalar sunuyor. Oyunda her zaman üzerimize gelen düşmanları ve düşman sürülerini yok etmeye çalışıyoruz ve haritada tetikte olmadığımız bir an yok. Eğer bu tarz yapımları seviyorsanız ve yeni bir deneyime adım atmak istiyorsanız bu oyuna bir göz atmakta fayda var. Elbette bu oyuna benzer birçok yapım var ancak bu oyunda farklı ve ilgi çekici mekaniklerin olduğundan da bahsetmiştik. Ayrıca oyunun oynanış görsellerine de incelememizden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu