Haber

Arnavutköy’de depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için anma programı düzenlendi.

Arnavutköy’de depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için anma programı düzenlendi.

İSTANBUL – Arnavutköy Belediyesi, geçen yıl Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için anma programı düzenledi. Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan program, ardından Arnavutköy Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi’nin (ARKUR) çalışmalarını gösteren film gösterimi yapıldı.

Geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve Yüzyılın Felaketi olarak adlandırılan depremde binlerce vatandaş hayatını kaybetti. Arnavutköy Belediyesi depremin yıl dönümünde hayatını kaybeden vatandaşlar için anma programı düzenledi. Arnavutköy Afet Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen program Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Hayatını kaybeden vatandaşlar için Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından Arnavutköy Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi’nin (ARKUR) depreme hazırlık süreci ve sonrasında yaptığı çalışmaları gösteren sinema gösterimi gerçekleştirildi. Etkinliğe çok sayıda arama kurtarma gönüllüsünün yanı sıra Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı da katıldı.

Programın ardından konuşan Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, “Özellikle 6 Şubat depreminde asrın felaketi olarak nitelendirilen felakette hayatını kaybeden tüm vatandaşlara rahmet diliyorum. Dünyada benzeri görülmemiş bir felaket. Tabloyu gören arkadaşlarımız felaketin boyutunu daha doğru anlatabilirler. “İlk andan itibaren gruplarımızı bölgeye gönderdik. Gruplarımız kardeşlerimizi canlı olarak çıkardı. Vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarının karşılanması noktasında ekiplerimiz Hatay Kırıkhan’da aşevi, çadır kent, alan temizliği ve dezenfekte gibi temel ihtiyaçların karşılanması için çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu