Haber

BYD Aksigorta Güvencesiyle Türkiye Yollarında

Aksigorta, dünyanın lider elektrikli otomobil üreticisi olarak Türkiye pazarına giren BYD markasıyla iş birliğine gitti. Anlaşmayla Aksigorta, BYD Türkiye’nin yüzde 100 elektrikli araçlarına özel elektrikli araç marka sigortası hizmeti sunacak.

Yeni nesil sigortacılık anlayışıyla ürün ve hizmetlerini geliştirmeye devam eden Aksigorta, yeni işbirlikleriyle ulaşım ağını da genişletiyor. Aksigorta’nın bu alandaki son hamlesi BYD Türkiye oldu. Aksigorta, kasım ayı itibarıyla Türkiye’de satışa sunulan BYD markalı yüzde 100 elektrikli araçların marka sigorta garantisini üstlendi. Sağlanan iş birliğiyle BYD Türkiye bayilerinden çıkacak elektrikli araçlar, e-kaskoyu tercih eden müşterilere özel Aksigorta tarafından sigortalanacak.

 

Aksigorta ve BYD, e-kasko ile çok sayıda teminat sunuyor

BYD sahipleri, elektrikli araçlarının tüm ihtiyaçlarını karşılayan ve tam koruma sağlayan birçok avantajlı garantiye de sahip olacak. Üretici garantisi süresince muafiyetsiz yüzde 100 akü teminatı sunan E-casco, aynı zamanda müşterilerine Türkiye’nin her noktasından, arıza veya kaza durumunda aracın tamir edileceği yetkili servise kadar sınırsız kilometre çekici hizmet sunuyor. segmentinde farklı bir uygulamayla karşımıza çıkıyor. Ayrıca şarj ekipmanının çalınması veya hasar görmesi durumunda da koruma sağlar. E-casco, yolda akünün bitmesi durumunda en yakın şarj noktasına ücretsiz çekici hizmeti vermenin yanı sıra, aküyü yanlış şarjdan kaynaklanan hasarlara karşı da tamamen koruyor. e-kasko sahipleri, pil tükenmesine karşı taşınabilir şarj hizmeti ve Eşarj istasyonlarında aldıkları her şarj hizmetinde yüzde 10 indirim avantajı gibi pek çok teminat seçeneğine de sahip olacak. Ayrıca e-nakit sigorta poliçesi olan müşteriler adına Ege Orman Vakfı aracılığıyla dikilen fidanlarla karbon ayak izinin azaltılmasına yönelik çalışmalara destek verilmektedir.

2023 yılında 3 milyon adedin üzerinde satış gerçekleştirerek, üst üste ikinci kez dünyanın en büyük yeni güçlü otomobil satış şirketi olan BYD’nin Türkiye’deki marka sigortası partneri olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Prof. Aksigorta Genel Müdür Yardımcısı Tolga Tezbaşaran , “Türkiye otomotiv pazarında elektrikli araçlara ciddi bir ilgi var. Türkiye’de 2023 yılında 1 milyon 232 binin üzerinde otomobil satıldı. Satılan araçların motor tiplerine bakıldığında; Yakıt türlerinin yaklaşık yüzde 67’si dizel, yüzde 14’ü dizel, yüzde 11’i hibrit, yüzde 1’i LPG ve yaklaşık yüzde 7’si elektrikli yakıt türleri tercih edildi. 2023 yılında yüzde 100 elektrikli otomobil satışları yüzde 844 artarak 65 bin 562 adede ulaştı. Çin’in elektrikli otomobil ve akü devi BYD’nin Türkiye’ye girmesiyle bu ilginin daha da artacağı aşikar. Aksigorta olarak Türkiye’de bir ilk olan elektrikli araçlara özel tasarladığımız e-nakit sigortamızla sektörde fark yarattık. Bu tecrübemizi artık BYD’nin Türkiye’deki elektrikli araçlarına özel olarak düzenlediğimiz e-sigorta için de kullanmaktan memnuniyet duyacağız. “İşbirliğimizle BYD Türkiye bayilerinden satın alınan her araç Aksigorta garantisiyle yollara çıkacak” dedi.

BYD Türkiye Genel Müdürü İsmail Ergun Sektöründeki en büyük kuruluşlardan biri olan Aksigorta ile işbirliğinin değerine atıfta bulunarak, “Türkiye’nin elektrikli araç pazarı çok hızlı gelişiyor. Bu doğrultuda BYD Türkiye olarak en büyük hedefimiz müşteri beklentilerine güvenilir, hızlı ve sağlıklı çözümler sunmaktır. “Aksigorta ile işbirliğimiz, BYD Türkiye’nin planlarında ve yol haritasında çok değerli bir yere sahip” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ozalphaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu