Haber

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Yeni Mersin İdmanyurdu’na 1 Milyon TL Destek Sağlayacak

Mersin merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Yeni Mersin İdmanyurdu (MİY) için düzenlenen ‘El Ele 1. Lig’ kampanyasının açılışına katıldı. MİY’in maçlarını hiç kaçırmadığını belirten Önder Gültak, “Yasa gereği sadece amatör kulüplere destek verebiliyoruz. MİY yönetimine çağrımız, bir prosedür çalışması var, tamamlayın. Akdeniz Belediyesi olarak 1 milyon TL destek verelim. Destek.”

Bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısına Önder Gültak’ın yanı sıra Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Yeni Mersin İdmanyurdu yönetimi, iş adamları ve taraftarlar katıldı.

“Sizlerin desteğiyle ekibimizin daha iyi yerlere ulaşmasını sağlayabiliriz”

Lansmanda konuşan Vali Pehlivan, Mersin İdmanyurdu’nun Cumhuriyetin ilk yıllarında kurulduğunu anlattı. Grubun 1925’ten bu yana çok yol kat ettiğini belirten Vali Pehlivan, “Eğer bir anlayış olursa, eğer bir şey yapamayacaksam, maça gitme imkanım bile yoksa, bir selam gönderiyorum. Başarılar diliyor, mesaj göndererek katkı sağlıyoruz” diyerek bu farkındalığımızı önümüzdeki yıllarda da sürdüreceğiz. “Bunu yaparsak takımımızın daha iyi yerlere gelmesine yardımcı olabiliriz. Bu şekilde katkı sağlayacağımıza inanıyorum. Kalabalık toplantılarımızda bu kampanyayı duyurursak takımımıza çok daha fazla katkı sağlamış oluruz” dedi.

“Eksikler tamamlanırsa 1 milyon TL destek verelim”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak da gençliğinde Mersin İdmanyurdu maçlarında su ve sakız sattığını söyledi. MİY’nin maçlarını asla kaçırmadığını vurgulayan Başkan Gültak, “Akdeniz’de tarihi bir Mersin konutunu hayata geçirdik. Ayrıca ilk defa ‘İz Bırakanlar Müzesi’ni de hayata geçirdik. Bu müzenin bir odası Mersin İdmanyurdu’na. Mersin’de ilk defa İdmanyurdu’nun bulunduğu yerde bir müzemiz var. Bunlar değerli. Bu tür miktarları korumamız gerekiyor. Bunlar tarihte yazılı ve belgeli kalacak. Nakdi yardımda bulunuyoruz. Seçildiğimiz günden bu yana amatör kulüplere kanunlar çerçevesinde amatör kulüplere destek verebiliriz. Yeni Mersin İdmanyurdu yönetimini de davet ediyoruz, bir adrese “Usul çalışması var. Bunları tamamlayın, daha önce 500 bin dedim ama Akdeniz Belediyesi olarak 1 milyon TL destek verelim” dedi.

“Şehrimiz Süper Lig’i hak ediyor”

Yeni Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Metin Saltık, ‘El Ele 1. Lig’ kampanyasıyla şehrin takımını daha üst seviyelere taşıyacaklarını belirterek; “İnşallah bu yolun sonu 1. Lig olacaktır. Futbolun dibe vurduğu bu şehirde hep birlikte çalışarak bu noktaya geldik. Şehrimizin hak ettiği yer Süper Lig’dir. İnşallah bunu her zaman başaracağız. El ele, omuz omuzayız” dedi. – MERSİN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu