Ekonomi

Binance, SEC’e karşı koruma istiyor

Investing.com – Kripto para birimi değişimi BinanceABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı dava açtı.

Reuters’in haberinde Binance’in SEC’in istediği bilgilerin çok kapsamlı ve çok külfetli olduğu gerekçesiyle savunma talep ettiği bildirildi.

Binance’in ABD yan kuruluşları BAM Trading ve BAM Management, düzenleyici kuruma esasen yeterli bilgi sağladıklarını beyan ederek ABD Columbia Bölge Mahkemesine başvuruda bulundu. Binance, talep edilen koruma yetkisiyle, bilgi taleplerini kısıtlamak amacıyla SEC’in önemli sayıdaki konuşma anlaşmalarını durdurmak istiyor. Ancak Binance, BAM’ın CEO’su ve CFO’sunun alıntılanmamasını da talep ediyor.

saniye Haziran ayında Binance ve şirketin CEO’su Changpeng Zhao, toplam 13 suçlamada bulunan bir dava açtı. Bu suçlamaların ortasında, platformdaki uydurma işlem hacimleriyle bilgileri şişirmek, müşteri fonlarını yanlış yönlendirmek, küresel platformun ABD’li müşteriler için kullanılmasına göz yummak ve denetçilere yanıltıcı beyanlarda bulunmak gibi önemli argümanlar yer alıyor.

Binance ise dava açılmasının ardından suçlamaları şiddetle reddetti. Özellikle kripto borsa yetkilileri, müşteri fonlarının kendi çıkarları için kullanıldığına dair rastgele somut bir kanıt bulunmadığının altını çizdi.

Son noktada Binance, SEC’in taleplerini geniş kapsamlı ve külfetli olduğu gerekçesiyle kısmak isterken, düzenleyici kurum geri adım atmaya yanaşmıyor. Binance’in başvurusunun ardından SEC’in kullanıcı sipariş talebine itiraz etmesi bekleniyor.

ilkadim-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu