Haber

ABD ve Irak heyetleri ekonomi, enerji, yatırım ve iklim konularında işbirliğini görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin’in başkanlık ettiği ABD-Irak Yüksek Koordinasyon Komitesi toplantısında ekonomi, enerji, yatırım ve iklim değişikliği alanlarında işbirliği ele alındı.

Başkent Washington’daki ABD-Irak Yüksek Uyum Komitesi toplantısında Irak ve ABD heyetleri bir araya geldi.

Amerikan heyetine Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Irak heyetine Dışişleri Bakanı Hüseyin başkanlık etti.

Görüşmeye iki ülke tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, ekonomik iş birliği, Irak’ın kuvvet alanından kendine yeterliliği, ortak yatırımlar ve iklim değişikliği ile mücadele konularının ele alındığı kaydedildi.

“İki taraf, paralel döviz piyasaları da dahil olmak üzere Irak ekonomisinin karşı karşıya olduğu zorlukları tartıştı. ABD, Irak hükümetinin ekonomik ve para politikası reformlarını yürürlüğe koyma, finans ve bankacılık sistemini modernleştirme, yolsuzlukla mücadele ve finansal sistemin manipülasyonunu önleme çabalarını memnuniyetle karşıladı.” ,” açıklamasında bulundu. ” terimleri kullanılmıştır.

Heyetler ayrıca Irak’ın elektrik tedarik hizmetlerinin iyileştirilmesi ve Irak’ın kendi kendine yeterliliğinin sağlanması konusunda işbirliğini ele aldılar ve Irak’ın iklim ve halk sağlığına verdiği çevresel zararı azaltacak enerji altyapısına yatırımının önemine vurgu yaptılar.

Ortak açıklamada, heyetlerin iklim değişikliği ile mücadelenin önemini bir kez daha teyit ettikleri belirtildi. “Irak heyeti, Irak’ın yakında iklim değişikliğiyle başa çıkmak için kapsamlı bir hükümet stratejisi yayınlayacağını bildirdi.” terimler yer aldı.

Görüşmede güneş enerjisi santrali projelerine ihtiyaç duyulması ve yenilenebilir enerjiye yatırım çekmek için gerekli düzenlemelerin yapılmasının da ele alındığına işaret edilerek, Irak’ın su krizinin de ele alındığı ve ABD’nin uyum için teknik yardımlarını sürdürmeyi planladığı belirtildi. Irak’ın su yönetimi uygulamaları. .

milas-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu