Haber

Norveç’in ‘uçan ambulansı’ depremzedelere yardım ediyor

Norveç, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye’nin uluslararası yardım talebine yanıt olarak, tahliye çalışmalarına ve yardımların taşınmasına destek olmak üzere C-130J Hercules nakliye uçağını Türkiye’ye gönderdi. Uçak, 13 Şubat’ta 28 hastayı Ankara’ya tahliye ederek ilk tıbbi tahliye görevini gerçekleştirdi.

NATO’dan yapılan yazılı açıklamada, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından Türkiye’nin uluslararası yardım talebine cevaben Norveç’in tahliye çalışmalarına temel olmak üzere C-130J Hercules nakliye uçağını Türkiye’ye gönderdiği belirtildi. yardımın taşınması. Uçağın ilk tıbbi tahliye görevini 13 Şubat’ta gerçekleştirdiği ve 28 hastanın Adana Havalimanı üzerinden Ankara’daki hastanelere tahliye edildiği belirtildi.

Açıklamada, bunun Türk makamlarıyla yakın işbirliği içinde NATO’nun Avrupa-Atlantik Afet Müdahale Uyum Merkezi (EADRCC) aracılığıyla koordine edildiği belirtildi.

“Uçak ve sağlık çalışanı, mağdurların etkilenen bölgelerden Türkiye içindeki daha donanımlı tıbbi tesislere tahliye edilmesine ve acil yardımın taşınmasına yardımcı oluyor. Bu, Türkiye’nin en kötü etkilenen bölgelerinde ilk müdahale ekipleri ve yardım kuruluşları üzerindeki baskıyı hafifletiyor. Norveç’in ‘uçan ambulansı’, çalışıyor Türkiye’nin uluslararası yardım talebine cevaben Hollanda ve Birleşik Krallık tarafından sağlanan benzer uçakların yanı sıra Norveç, uluslararası tıbbi tahliye operasyonlarında geniş deneyime sahiptir. Son aylarda, özel donanımlı Norveç askeri uçakları, Ukrayna’daki savaş kurbanlarını taşımak için haftalık olarak konuşlandırıldı. Avrupa’daki hastanelere tıbbi tahliye uçuşları gerçekleştirmektedir.”

haber-nilufer.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu