Ekonomi

BIST 30 endeksi VİOP kontratı yükselişle başladı

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) Ağustos vadeli BIST 30 endeksine dayalı sözleşme haftaya yüzde 0,4 artışla 8.035,00 puandan başladı.

Ağustos vadeli endeks sözleşmesi açılış seansında bir önceki normal seans kapanışına göre yüzde 0,4 artışla 8.035,00 seviyesinden işlem gördü.

Cuma günü alım rotası izleyen endeks kontratı, normal seansı önceki kapanışının yüzde 4 üzerinde 8.000,00 puandan kapattı. Endeks kontratı akşam seansında yükselişini sürdürerek 8.026,00 puana ulaştı.

Küresel piyasalar yeni haftaya olumlu bir seyirle başlarken, gözler bu hafta İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) faiz kararı ve ABD’de tarım dışı istihdam başta olmak üzere yoğun veri gündemine çevrildi.

Analistler, bu hafta açıklanacak olan tarım dışı istihdam verilerinin Fed’in bundan sonraki adımları hakkında daha fazla ipucu vermesinin beklendiğini belirterek, Apple ve Amazon başta olmak üzere değerli şirketlerin bilançolarının takip edileceğini söyledi.

Analistler, ülkedeki prestijiyle bu hafta bilanço takviminin ağırlaşacağını, hisse ve şube bazında oynaklığın artabileceğini belirtti.

Bugün yurt içinde bilgi gündeminin sakin geçeceğini, Euro bölgesinde büyüme ve enflasyonun, yurt dışında ise ABD’de Dallas Fed imalat aktivite endeksinin takip edileceğini belirten analistler, endekste 8 bin 200 ve 8 bin 300 seviyelerinin direnç konumunda olduğuna dikkat çekti. sözleşme, 8.000 ve 7.900 puan ise takviye konumunda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu