Haber

HDP ve Yeşil Sol Parti MYK’ları yarın toplanıyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri yarın toplanıyor. HDP Genel Merkez binasında yapılacak toplantıya HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın başkanlık edecek. Saat 11.00’de başlaması planlanan toplantıda, 5 Temmuz’da başlayan halk toplantılarından gelen öneriler değerlendirilerek yeni döneme ilişkin tartışmalar yürütülecek. Ayrıca çalıştay ve konferansların programlanması da gündemde olacak.

MASA ÜZERİNDE ÇOKLU SEÇENEKLER

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, kapatılma tehdidi altındaki HDP’nin kurultay süreciyle birlikte alanı tamamen Yeşil Sol Parti’ye bırakıp bırakmayacağı görüşmenin bir diğer önemli gündem maddesi olacak. Bu kapsamda birden fazla seçeneğin masada olduğu öğrenildi. En güçlü seçeneğin HDP’nin varlığını sürdürmek ve tüm etkin çalışmaları Yeşil Sol Parti ile sürdürmek olduğu belirtiliyor.

Toplantıda Yeşil Sol Parti’nin yeni bir yönetimle kongre hazırlıklarına başlaması gündeme gelecek. Konuşma konulu kongrenin Eylül ayında yapılması bekleniyor. Yeşil Sol Parti’nin de kongrede isim değişikliği yapması bekleniyor. (HABER MERKEZİ)

karakopruajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu