Haber

Denizaltı Titan’ın sahibi uyarıları reddetti

BBC’nin ulaştığı e-postalara göre, 2018’de film yapımcısı Rob McCallum, Rush’a bağımsız bir ajans tarafından incelenene kadar denizaltını çalıştırmayı bırakmasını tavsiye etti ve bunun “müşterilerini potansiyel olarak riske attığı” konusunda uyarıda bulundu.

McCallum yazışmalarında Rush’a şunları söyledi: “Size her türlü özeni göstermenizi ve testlerinizde çok dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum. Girişimciliği ve yenilikçiliği ne kadar takdir etsem de, potansiyel olarak tüm sektörü riske atıyorsunuz. (Titan) denizaltı yolculuğunun üstesinden gelebilir; dikkatli olun ve güvende olun.” uyarılar verdi.

Rush, “yeniliği durdurmak için güvenlik argümanını kullanmaya çalışan endüstri oyuncularından bıktığını” söyledi.

OceanGate CEO’su Rush, yanıt açıklamasında, “‘Birini öldüreceksin’ şeklindeki asılsız çığlıkları çok sık duyduk. Bunu ciddi bir kişisel hakaret olarak alıyorum.” terimleri kullandı.

McCallum BBC’ye, yazışmanın OceanGate’in avukatlarının yasal işlem tehdidinde bulunmasının ardından sona erdiğini söyledi.

– Titanic’in yönetmeni OceanGate’i uyardı

Titanic sinemasının yönetmeni James Cameron da Titan denizaltısının sahibi OceanGate’i riskler konusunda daha önce uyardığını açıklamıştı.

Cameron, firmaya “felaket yolunda olduklarını” açıklayan bir mektup yazdığını kaydetti.

– “Denizaltıyı tam da dediğim yerde bulmuşlar”

Titanik’in enkazına daha önce 33 kez dalan Cameron, denizaltıyla iletişimin kesildiğini öğrendiğinde olası bir felaketten şüphelendiğini belirterek, “Aklıma ilk gelen şey patlama oldu. ” söz konusu.

1912’de Titanik’in batması ve Titan’ın ortadan kaybolması arasında “korkunç bir ironi” olduğunu anlatan Cameron, “Denizaltını tam da dediğim yerde bulmuşlar” dedi. dedi.

– Kayıp denizaltıdaki 5 kişinin öldüğüne inanılıyor

Buzdağına çarpan ve 1514 kişinin ölümüne neden olan Titanik’in enkazını göstermek için turistik amaçlı kullanılan denizaltı araçlarından biri, 19 Haziran’da Atlantik Okyanusu’nda kayboldu.

Denizaltıdakilerin havacılık sektöründe hizmet veren Action Aviation’ın sahibi İngiliz milyarder Hamish Harding, Pakistanlı iş adamı Shahzada Davud ve denizaltının sahibi OceanGate’in kurucusu ve CEO’su oğlu Süleyman Davud, Stockton Rush olduğu biliniyor. ve Fransız denizaltı pilotu Paul Henry Nargeolet.

OceanGate şirketi ve ABD Kıyı Güvenlik Birimi, denizaltıyla ilgili bazı modüllere erişildiğini ve araçta bulunan 5 kişinin hayatını kaybettiğine inandıklarını açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu