Haber

Van’da Gösteri ve Açık Hava Toplantısı Yasaklandı

Van Valiliği’nden kentte yarın ve ertesi gün gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantılarının yasaklandığı açıklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, anayasa ve kanunlarda öngörülen fesih ve yasaklama şartlarını doğrudan ve açıkça yaratan eylem ve baskınların önlenmesinin planlandığı belirtildi.

Açıklamada, kamunun can ve mal güvenliğinin sağlanması, terör örgütlerinin planlarının ortadan kaldırılması, milli güvenliğin, temel hak ve özgürlüklerin korunması, genel kamu düzeninin devamının sağlanması ve terör eylemlerinin önlenmesinin amaçlandığı belirtildi. şiddet.

“Valilik ve kaymakamlıkların uygun göreceği etkinlikler hariç olmak üzere, 2911 sayılı ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’ hükümlerine göre 11 ve 12 Kasım tarihlerinde Van ili coğrafi sınırları içerisinde yapılacak gösteri yürüyüşleri ve açık hava toplantıları (a) bendinde belirtilen tarihler arasında valilik yetkililerine, basın açıklamasına, basın açıklamasına, oturma eylemi ve anket yapılmasına, çadır ve stant kurulmasına, imza kampanyası düzenlenmesine, el ilanı, broşür ve el ilanları dağıtılmasına izin verilmez. ‘5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11’inci maddesinin ) ve (c) bendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu