Yaşam

Ulugöl Tabiat Parkı: Ordu’nun Gizli Hazinesi Sessizliğin ve Huzurun En Güzel Adresi

Ordu’nun Gölköy ilçesinde bir doğa harikasını keşfetmeye hazır mısınız? Cennetten bir köşe olan Ulugöl Tabiat Parkı, doğaseverlere unutulmaz bir deneyim vaat ediyor. Bu rehber ile bu gizli cennetin sırlarını ve cazibe merkezlerini keşfedebilirsiniz. Peki Ordu Gölköy Ulugöl Tabiat Parkı nerede ve nasıl gidilir? Ulugöl Tabiat Parkı’nda Ne Yapılır?

İşte Ulugöl Tabiat Parkı hakkında merak edilenler:

Ulugöl Tabiat Parkı’na Hoş Geldiniz

Ordu ilinin Gölköy ilçesinde yer alan Ulugöl Tabiat Parkı, karşı konulmaz doğal güzelliği ve güçlü biyolojik çeşitliliği ile sizleri büyüleyecek. Karadeniz’in yemyeşil ormanları arasında saklı bir cennet olan bu park, bir doğaseverin hayalini kurduğu her şeyi sunuyor.

Ulugöl’de birbirinden güzel doğa yürüyüş yolları, piknik alanları, kamp alanları ve dahası sizleri bekliyor.

Ulugöl’ün oluşumu

Ulugöl, adeta bir peri masalından fırlamış gibi bir alana yayılmış durumda. Ancak bu hoşluk aslında jeolojik bir olayın sonucudur. Bu eşsiz tabiat parkı bir heyelan sonucu oluşmuştur.

Heyelanın oluşturduğu set göl, suyu yıl boyunca kaynağından alan ve bu suyu hiç kaybetmeyen bir ekosistem oluşturmuştur.

Flora ve fauna

Ulugöl Tabiat Parkı çeşit çeşit ağaç, bitki ve hayvanlarla dolu. Kızılçam, sarıçam, meşe ve daha birçok ağaç türünün yanı sıra kekik, ananas, adaçayı gibi endemik bitki türlerini de bulabilirsiniz.

Ayrıca karaca, yaban domuzu, tilki ve çeşitli kuş türlerini ve hayvanları doğal ortamlarında gözlemleme şansına sahipsiniz.

aktiviteler

Tabiat parkı, doğa tutkunlarının ve macera arayanların hayallerini gerçekleştiren çeşitli aktivitelere ev sahipliği yapmaktadır. Burada doğa yürüyüşü, doğa fotoğrafçılığı, piknik ve kamp yapma gibi aktiviteleri yapabilirsiniz. Ayrıca binlerce yıl önce oluşan bu doğal güzelliği ve göl manzarasını görmek için Ulugöl’de bir gözetleme kulesi bulunmaktadır.

Konaklama ve Yeme İçme

Ulugöl Tabiat Parkı, ziyaretçilerine konaklama ve yemek yeme imkanı sunmaktadır. Tabiat parkı ve çevresinde bulunan çeşitli otel ve pansiyonlar sizlere konforlu bir konaklama deneyimi sunuyor. Ayrıca yöresel yemekleri denemek isteyenler için çeşitli restoran ve kafe seçenekleri de bulunuyor.

Mevsimlere Karşı Ulugöl

Her mevsim ayrı bir keyfi olan Ulugöl Tabiat Parkı, yıl boyu ziyaret edilebilir. İlkbahar ve yaz aylarında park yemyeşil ağaçlar ve çiçeklerle dolup taşar. Sonbaharda ağaçların sarı ve kırmızı yaprakları çarpıcı bir görüntü oluşturuyor. Kışın parkın üzerini beyaz bir örtü kaplar ve adeta bir kış masalına dönüşür.

Ulugöl Tabiat Parkı ziyaretinizi daha da zenginleştirmek için çevredeki diğer ilgi çekici yerleri ziyaret edebilirsiniz. Bunlar arasında Perşembe Yaylası, Boztepe ve Ordu’nun ünlü fındık bahçeleri bulunmaktadır.

Ulaşım ve Ziyaretçi Bilgileri

Ordu il merkezinden Ulugöl Tabiat Parkı’na ulaşım oldukça kolaydır. Parka dilerseniz özel aracınızla dilerseniz de toplu taşıma araçları ile ulaşabilirsiniz. Seyahat süresi yaklaşık bir saattir.

Ordu-Gölköy arası 63 kilometredir. Gölköy – Ulugöl arası 14 km. Ulaşım rahatlıkla sağlanmaktadır.

haber-canakci.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu