Haber

Kılıçdaroğlu’nun sarsıntı sonrası seçmenine vaat olarak sunduğu uygulama 2 yıldır yürürlükte.

  • HABERLER 7

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konuşmasının son bölümünde ise altı masa paydaşının imzası” Ortak Politikalar Mutabakat Zaptı”Kılıçdaroğlu, 2021 yılında yürürlüğe giren ‘Yapı Kimlik Belgesi’ uygulamasını ‘söz’ olarak seçmenine sundu.

Ancak bu belgenin 2021 yılında yürürlüğe girdiği ve yılın ikinci yarısı itibarıyla uygulamaya konulduğu belirlendi.

YÖNETMELİK İLE UYGUN

Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerin uygulanması için, ” İnşa edilecek tüm yapıların bir kimliği olacaktır. Bina bir kimlik belgesi olacaktır. Bu bir fiil olacak. İnşa ediyorsun, kimse izlemiyor. Deprem oluyor, çöküyor, kimse önlem alacağımızı düşünmüyor.‘ sözünü kullandı.

23 Haziran 2021 Çarşamba tarih ve 31520 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan o zamanki adıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ” Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair YönetmelikRapor edilmiş gibi görünüyor.

Yönetmeliğin 31 inci maddesinin birinci fıkrasında “ Bakanlıkça belirlenen yapılarda tamamlanma aşamasında olanlar için, yapı müteahhitinin Bakanlıktan almış olduğu yapı kimlik belgesi yapının kolayca görülebilecek bir yerine asılır.‘ sözlerini içermektedir.

Aynı sayının ikinci paragrafında, ” Yapı kimlik belgesi bedelleri her yıl 1 Mart tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Bakanlıkça ilan edilir. Bu tutar Bakanlığın Döner Sermaye hesabına yatırılır.‘ denir.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu