Haber

Misrata Abla’dan Kayseri’ye geçmiş olsun ziyareti

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri’nin Libya’daki kardeş şehri Misrata İl Meclis Başkanı Ali Elnadouri, kardeş şehrin Kayseri’ye olan ilgisini tarihi, kültürel, sosyal ve ekonomik konularda geliştirmek amacıyla Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan’ı makamında ziyaret eden Elnadouri, “İstanbul üzerinden Libya’dan buraya geldik. Buraya Türkiye’deki kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi sunmak için geldik. Misrata Belediye Başkanımızın geçmiş olsun dileklerini sunmak için buradayız.”

Misrata İl Meclisi Başkanı Ali Elnadouri, kardeş şehir Kayseri huzurunda Türkiye’deki tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini sunarak, “Libyalılar olarak Türkiye’yi kardeş olarak görüyoruz. Müslüman bir ülke olarak birbirimize destek olmalıyız. Bu yüzden Müslümanlar doğru zamanda Müslümanlara destek oluyor” dedi.

LİBYA’DAN TÜRKİYE’YE 50 MİLYON DOLARLIK YARDIM

Libya’dan Türkiye’ye 50 milyon dolarlık yardım yapıldığını söyleyen Elnadouri, “Türkiye’yi ziyarete geldiğimde tabii ki Libya da Türkiye de birer ülke. Libya Cumhurbaşkanımız Türk hükümetine 50 milyon dolar yardımda bulunurken, yolda Misrata şehrinden de yardımlar geldi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, Misrata İl Meclis Başkanı’nın kardeş şehri Elnaduri’ye nazik ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, “Allah ondan razı olsun. Bütün Müslümanların kardeş olduğuna inanıyoruz. Teşekkür ederiz. Bütün İslam alemi, bütün dünya yanımızda oldu. Kardeşliğimiz var, insanlık var, ölenlere rahmet, geride kalanlara acil şifalar, sabırlar diliyoruz.”

Misrata İl Meclis Başkanı Ali Elnadouri, Misrata Belediye Başkanı Mahmud Mohamed Sigutri’nin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a ve Kayseri halkına gönderdiği mesajı ve ‘geçmiş olsun’ dileklerini sundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu